RiMS Racing: de Aprilia schittert in een nieuwe gameplayvideo

NACON en RaceWard Studio presenteren met plezier de allereerste gameplaybeelden van RiMS Racing, een gloednieuwe motorracegame met een uniek concept die op 19 augustus zal verschijnen. De experts van de Italiaanse studio RaceWard bieden spelers een ongekende ervaring door racen met mechanics te combineren en op die manier de grenzen van realisme en aanpassingsopties te verleggen.

Na de Ducati Panigale V4 R en de MV Agusta F4 RC, wordt vandaag een andere van de acht beschikbare motorfietsen in RiMS Racing gepresenteerd: de Aprilia RSV4 1100 Factory. Dit meesterwerk van aerodynamica en snelheid, dankzij de geïntegreerde winglets en een dubbellaagse kuip, is de nieuwste motor van de fabrikants wedstrijdafdeling en bevat de krachtigste motor die ze ooit hebben gebruikt, met een vermogen tot 217 pk. Net als bij de andere, perfect gereproduceerde motoren in de game, kan ook de Aprilia in de loop van de game steeds verder geoptimaliseerd worden met behulp van de unieke mechanical-interface van RaceWard Studio.

De raceomstandigheden, rijstijl en mechanische status van de onderdelen zijn van directe invloed op het gedrag van de motor. Dankzij een extreme hoeveelheid aanpassingsopties en een physics-systeem dat ongeëvenaarde precisie biedt, legt RiMS Racing de nadruk op de samenhang tussen alle onderdelen en worden de mechanics in het hart van de gameplay geplaatst.

Om de overwinning te behalen, kunnen spelers hun motor volledig demonteren en elk element vervangen om de best mogelijke setup te bereiken met meer dan 500 officiële onderdelen: banden, schijven, remklauwen, remblokken, ophanging, veren, luchtfilters, uitlaten, rem- en koppelingshoofdcilinders, remvloeistoffen, motoroliën, ECU’s, kuipen… en nog veel meer.

De speler kan verschillende tools gebruiken om de mechanische onderdelen te vinden die ze kunnen upgraden, zoals de Motorbike Status Check (MSC), die een realtime analyse geeft van de status en prestaties van de motor. Een gloednieuwe gameplay-functie biedt spelers in het hoofdkwartier van de coureur complete controle over het selecteren, hanteren en integreren van elk vereist onderdeel.

Deze eerste demonstratie van de gameplay neemt spelers mee naar Duitsland en Noorwegen voor twee van de iconische locaties die in RiMS Racing zijn gereproduceerd: het officiële Nürburgring-circuit, dat met zijn vele verschillende soorten bochten door een groot aantal coureurs als moeilijkste wordt beschouwd; en de adembenemende Atlantic Road, op de grens van oceaan en land.

RiMS Racing verschijnt op 19 augustus 2021.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties