Voordat wij beginnen aan het beoordelen van het spel is het misschien wel leuk om wat te leren over DC Comics. Vind je dit niet boeiend, vooral skippen. DC Comics is een van de grootste uitgevers op het gebied van Amerikaanse comics. Aangezien wij in Nederland aardig Amerikaans georiënteerd zijn, houden wij hier ook van. Wie kent de bekende tekenfilm figuren als Batman, Superman en Catwoman nou niet? De jonkies onder ons niet, maar daarom wordt deze game misschien wel uitgebracht. Ik heb aardig wat tekenfilms in mijn leven gekeken en ook aardig wat stripboeken en films over deze figuren versleten. Ook weet ik zeker dat als ik ooit kinderen krijg, ik mij weer volledig in het avontuur zou storten samen met mijn kiddo’s. Waarom doe ik dat nu niet? Ik heb teveel hobby’s en ik houd ook van puzzels… uuuh oke? Kortom wat ik bedoel te zeggen, het is geen schande om dit nog steeds leuk te vinden. Het is voor alle leeftijden. 

In Lego Batman 3 speel jij een aantal superhelden die de bad villain Brianiac moeten stoppen die de aarde probeert te vernietigen, dit alles onder de leiding van de vleermuizenman.  Deze Brianiac is een man met hobby’s, miniatuurachtige hobby’s. Hij houdt er namelijk van om miniatuursteden te verzamelen (eigenlijk is hij gewoon een Lego verzamelaar?). Dit doet hij door middel van Lantern-rings. Deze rings geven hem de kracht om dingen te doen krimpen. Nu is het aan jou om dit samen met de DC-superhelden te voorkomen.

Humor & personages

Ik moet soms echt hard lachen om de humor in deze game. De klassieke tekenfilmhumor is echt fantastisch, op een gegeven moment zegt The Joker iets tegen zijn evil kompaan: “Say hi” en hij antwoord met “Say hi”, LOL. Ook heeft elk karakter zijn eigen specifieke tekst. Zo zegt bijvoorbeeld de Cyborg: “nanananananana” (riddel van Batman) CYBORG!  De superhelden hebben ook allemaal een eigen personality. Zo is Robin bijvoorbeeld een echte schijterd en Batman voor niks bang. Leuk, maar sommige personages zijn ook echt heel irritant, zoals de kat die je op een gegeven moment tegenkomt in de game. Dit irritante beest miauwt zo lang door dat dit ons in huize Katerberg tot gekte dreef, tot smeekbedes van mijn vrouw aan toe: “Zet de tv zachter!” en “Waarom is je Turtle Beach niet opgeladen?!”. Dat kinderen dit misschien leuk vinden oké, maar het kan te ver gaan. Ook Adam West is pretty anoying met zijn continue aandrang om “HELP!” te roepen. Leuk hoor dat de oude Batman uit 1960 mee werkt aan de game maar ik vind het  echt geen toegevoegde waarde. Ook leuk is dat Conan dingen uitlegt in de Batcave, maar wat heb ik daar aan?Dit is meer een publiciteitsstunt dan een extra feature in de game.

Gameplay

De gameplay is erg leuk. Je krijgt steeds vooraf een filmpje die het verhaal uitlegt. Ook daar wordt een dosis humor niet geschuwd. Het is vooral een puzzel-game met daarin action-elementen. Je moet constant nadenken over welke superkrachten je moet inzetten om op een bepaalde plaatst te komen. Het is in het begin erg simpel: je bestuurd twee superhelden maar naarmate de game vordert worden het er steeds meer en en meer, hierdoor wordt de keuze ook groter, zo moet je bijvoorbeeld dingen losbranden met een laserbeam of water bevriezen met jouw freeze powers. Het is niet erg moeilijk en prima te doen, daarom is het een heerlijke game voor in de late avond uurtjes. Verstand op nul en puzzelen maar. De eindbazen zijn leuk en af en toe komt er een heuse mini game ten tonele. Dit zorgt voor variatie en actie, daardoor heb je echt waar voor je geld. De superhelden hebben voor een groot deel dezelfde superpowers, dit is jammer en had naar mijn idee wel wat uitgebreider uitgewerkt mogen zijn. Je kan veel nieuwe characters unlocken door ze te helpen in een soort van side quest. Los je deze op, dan krijg je een nieuw speelbaar character. Hier zitten een hoop, naar mijn idee, niet-bestaande superhelden in. Mij lijkt dit wederom weer een knap staaltje marketing, al denk ik dat het kinderbrein daar totaal niet om geeft.

Graphics

De graphics zijn niet heel super, maar kom op, dat boeit toch niet? Het gaat bij deze game vooral om de gameplay en die is goed. De filmpjes tussendoor zien er gelikt uit en dat is genieten geblazen, de levels zijn kleurrijk en dat maakt het een vrolijk spel.

Music

De muziek is ook erg gaaf om te horen. Zo hoor je bij de verschillende karakters de desbetreffende theme op het moment dat ze beginnen met vliegen. Zo heeft Wonderwoman haar eigen tune waar de gemiddelde motown garage band jaloers op zou zijn. WONDER WOMAAN!!

Conclusie

Ik lees veel verhalen op het internet dat deze game in herhaling valt. Ik had hiervoor nog nooit een Lego game gespeeld, ik ga er vanuit dat veel kleine kinderen deze games ook nog nooit hebben gespeeld. Ik ben dus niet bevoordeeld omdat ik voorgaande series heb gedaan. Ik vind Lego Batman 3 een hele gave ervaring, het is een game die je een klein kind gerust kan laten spelen. De Pegi-7-rating is daarom ook terecht. Ik denk dat kinderen hier weken lang plezier aan kunnen beleven in een wereld die voor hun, naast het Lego, onbekend is. Als het spel is uitgespeeld kunnen de kiddo’s nog veel fun hebben met de mini games, bij volwassenen is het een vermakelijke game die regelmatig een glimlach of een lachsalvo zal opleveren. Beetje repetitief, maar dat kan ook fijn zijn in de late avonduren. Voor volwassenen geef ik het een zeven en voor kinderen een acht. Dit komt neer op een 75 score.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties