Sinds deze week is Magix Buttons een officiële partner van Xboxnederland.nl. Wij hebben deze gasten benaderd omdat zij geweldige producten voor jullie hebben. Wie houdt er nou niet van een ouderwets potje gamen. Onder jullie zijn veel verzamelaars en dat weten wij. Binnenkort zullen wij een gave actie samen met Magix Buttons bekend maken. Maar eerst stellen zij zich even voor en wie kan dat nou beter doen dan Steven Saunders, game fanaat en retrogek!

Retro en Magix Buttons

Als archetype is de jager natuurlijk op papier het stoerst. Maar in de realiteit zit er in de meeste van ons een koelbloedige verzamelaar en daar hoeven we ons tegenwoordig gelukkig helemaal niet meer voor te schamen. Dat we in de 21e eeuw ook zoveel mooie spullen hebben om te verzamelen helpt uiteraard ook mee. En zeg nou zelf, wat is er mooier dan retro games en consoles?

logo

Ik ben blij en dankbaar dat ik de ontwikkeling van het videogame medium vanaf het begin heb mogen meemaken. Mijn eerste console was een Philips Videopac, feitelijk een Magnavox Odyssey 2 in een ander jasje. Vanaf dat moment heb ik van iedere ontwikkeling en iedere nieuwe console genoten, tot aan het heden, waar ik met hetzelfde plezier van al het moois geniet dat de huidige generatie consoles en de PC mij biedt. Maar die ‘goede oude tijd’, die heeft een speciaal plekje in mijn hart. Overigens niet alleen in mijn hart, want retro gaming is een begrip geworden. En niet alleen voor een ‘oudje’ als ik, die met weemoed terugdenkt aan de games en consoles waar zij als kind mee zijn opgegroeid.

Retro games en consoles hebben een onmiskenbare aantrekkingskracht op jong en oud. Ik werk als recensent inmiddels vijftien jaar in de videogame industrie en doe dit werk nog altijd met veel plezier. Maar toen ik in aanraking kwam met Magix Buttons ging er evengoed een nieuwe wereld voor mij open. Ik had zelf de nodige retro games en consoles staan, vooral gekozen op basis van nostalgie en goede herinneringen. Mijn officiele kennismaking met de serieuze retro verzamelwereld was een kennismaking van verwondering. Er wordt grof geld uitgegeven aan onze geliefde oude games, in veel gevallen bedragen die met alleen nostalgie niet zijn goed te praten. Retro gaming spullen zijn dan ook een goede investering gebleken. Dus hoe gek zijn mensen eigenlijk die 75.000 dollar neerleggen voor een NES game (ja, dat gebeurt)? Dat was mijn grootste schok toen ik in aanraking kwam met de verzamelkant van retro gaming. De extreem hoge prijzen van sommige (in veel gevallen onbekende) retro gaming producten. Oude games, prototypes, nooit uitgebrachte games, perskits, alles dat met de geschiedenis van videogames te maken heeft vindt gretig aftrek. Ons geliefde digitale vermaak is cultureel erfgoed geworden.

Ik heb zelf ook altijd mijn verzamelwoede op een specifiek thema moeten richten. Naast retro games heb ik ook de nodige comics en toys gespaard. Dit alles altijd vanuit het oogpunt van fun, alhoewel ik met comics op een gegeven moment een beetje doorsloeg en alle speciale covers van een nummer moest hebben (want wie weet wat het waard wordt). Investeren in bijzondere games en consoles vind ik persoonlijk spannender dan aandelen, dus ik begrijp deze kant van het verzamelen wel. Een concreet en recent voorbeeld is de Nintendo World Class Service Set, een verzameling van apparaten en documenten in de jaren negentig gebruikt om de NES en SNES te repareren, die ik bij Magix Buttons zag binnenkomen. De biedingen daarvoor lopen inmiddels ook in de vijf digits. Een obsceen bedrag maar wie weet wat die set over tien jaar waard is. De potentiële kopers verwachten in ieder geval een flinke prijsstijging. Ik verbaas me inmiddels niet meer over dit soort nieuwtjes.

Nu ik mijn liefde voor retro games (en de moderne varianten hiervan) mag uiten in het online magazine van Magix Buttons hou ik het reilen en zeilen actief bij binnen deze tak van gaming. Het hele jaar door worden er bijzondere retro gaming producten opgeduikeld en voor bijzondere prijzen verkocht. Ik ben blij dat ik nu naast het recenseren van nieuwe games me ook een paar keer per week tussen de voorraad van Magix Buttons mag nestelen om me te richten op retro gaming. Het is een interessante wereld die in populariteit alleen maar blijft toenemen. En om het verhaal compleet en volledig relevant te maken, wees gerust, de originele Xbox is inmiddels ook retro 🙂

https://magixbuttons.com/article/magix-buttons-selling-slice-video-game-history-near-complete-nintendo-world-class-service

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments