Een bezoekje aan een retro-gameshop kan vaak wat leuks opleveren of  in ieder geval is er genoeg te bekijken. In Amerika is er zo’n gameshop met wel iets HEEL zeldzaams….

RETRO

In Missouri is er een shop genaamd Trade-N-Games. Een grote winkel met een bizar grote collectie videogames en accessoires waaronder reclameborden, bordspellen, knuffels en meer. Er is maar weinig wat je er niet kan vinden. Een retro fan zoals ik kan er zo een dag vertoeven voordat ik alles heb uitgezocht. Hieronder zie je een tour door de winkel:

De eigenaar van de winkel, Jason Brassard, heeft een passie voor retro games en de winkel ademt dat ook uit. Jason heeft zelf ook een verzameling aan retrogames, accessoires en andere game gerelateerde zaken. Het meest zeldzame wat hij heeft gekocht is een Sega Dreamcast kiosk. Je weet wel, een pod met een console, twee controllers en games om te spelen. Jason heeft de kiosk meer dan 10 jaar geleden bemachtigd op een vlooienmarkt en heeft dit item van de ondergang weten te redden. Dit ging niet zonder slag of stoot want de eigenaar wilde de kiosk niet verkopen. Jaren later moest de vlooienmarkt dicht en greep Jason zijn kans en had succes.

QTE

De controller houders waren versleten en hij moest zelf nieuwe maken maar wel zo dat het bij de kiosk paste. Ook heeft hij diverse glasplaten geslepen en schoongemaakte en was verf en tekst versleten of vervaagd. Ook dat heeft hij allemaal opgeknapt alsmede de game dispenser waar je de games uit kon halen. Je kan zeggen dat er veel aan gedaan is maar met respect voor het originele product. Het doel voor hem is niet om de kiosk te verkopen maar om het te bewaren. Zodat men generaties lang nog dit pareltje van pure retrogaming kan bewonderen. Check gauw de video hieronder waarin je de kiosk kan zien en Jason alles uitlegt.

Voor mij persoonlijk is de Dreamcast één van de beste consoles ooit gemaakt. De Dreamcast werd destijds zwaar onderschat maar diverse games toonde de ware kracht van deze consoles zoals bijvoorbeeld met Dead or Alive 2 als je deze vergelijkt met de Playstation 2 versie.

Shenmue

Natuurlijk mag ik de legendarische Schenmue 1 & 2 niet vergeten die zijn tijd erg vooruit was en de eerste game was die quick time events bood naast het verkennen van de open wereld. Ook in deze game speelde tijd een rol. Om 4 uur een afspraak met een gangster en je was er 4:05….dat was ie foetsie. Weg informatie die je naar de moordenaar van je vader kon brengen. Afijn, ik dwaal gigantisch af. Voor nu sluit ik af en ga even mijn Dreamcast aanslingeren.

Jet Set Radio

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties