Als ik een van mijn all-time favourite games moet noemen, dan is het wel Titanfall. Dus een nieuw deel in deze serie, dat zou niet gek zijn. Maar helaas.

Tijdens een livestream eerder deze week heeft Respawn Entertainment community coördinator Jason Garza alle hoop op een nieuwe Titanfall game de grond in geboord. Garza werd gevraagd een update te geven over de serie en herhaalde – tot ieders teleurstelling – dat er niets in ontwikkeling is.

Verwacht er niet te veel van, man. Ik heb dit al eerder gezegd, we hebben gewoon niets in de maak. Er is daar niets. We hebben te veel andere games in de maak op dit moment

Hoewel wat hij zei niet echt nieuwe informatie is, veroorzaakte het genoeg opschudding dat Respawn een officieel commentaar moest geven, hoewel dat helaas niets opheldert. Op Twitter liet de ontwikkelaar een vaag “wie weet wat de toekomst brengt” bericht achter.

“In tegenstelling tot wat sommige mensen melden, is Titanfall de kern van ons DNA. Wie weet wat de toekomst brengt…”

Iets meer dan een jaar geleden had Respawn-hoofd Vince Zampella redelijk vergelijkbare dingen te zeggen. “Er is momenteel niets in ontwikkeling,” zei Zampella destijds.

Maar het is er altijd. Je ziet de kleine beetjes dingen terugkomen [door de lore in Apex Legends]. Op een gegeven moment zou ik persoonlijk daar een soort wederopstanding willen zien. We zullen zien of ik dat kan laten gebeuren.

Het is ook niet verrassend. Zelfs als Respawn Titanfall opnieuw zou willen uitbrengen, kan het nog wel even duren voordat het zelfs maar genoeg mensen heeft om dat te doen. De studio werkt aan een vervolg op Jedi Fallen Order, ten minste één mysterieuze nieuwe IP en blijft regelmatig content-updates uitbrengen voor Apex Legends. Maar goed, dat alles is maar kruimels als je het naast Titanfall legt. Tenminste, dat vind ik dan.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments