Volgens een insider wordt de nieuwe Resident Evil Village exclusief voor de Next-Gen. Dat zou betekenen dat bezitters van de Xbox One X en oudere consoles gewoon pech hebben en deze game niet kunnen spelen.

Resident Evil Village komt zeker weten niet naar de Xbox One en PS4, maar alleen naar de Next-Gen consoles. De reden daarvoor? De technische beperkingen die dat op zou leveren voor het project. Dat is althans wat insider Dusk Golem zegt. Volgens hem zou de manier waarop de game ontworpen is en de grotere focus op exploratie voor technische problemen gaan zorgen op de huidige consoles. Nu ze zich niet bezig hoeven te houden met technische beperkingen zou Capcom ook de laadtijden in de game volledig weg kunnen werken.

Ok, even een verheldering over waarom Resident Evil 8 alleen voor de Next-Gen komt, terwijl hij eerder ook voor Current-Gen zou komen. Met de grafische update die ze momenteel uitvoeren zou de game op de huidige consoles veel last hebben van pop-ups, textures die lang zouden duren om in te laden en lange laadtijden, omdat de game je door het grootste deel van the Village laat reizen en veel laadzones heeft.

Omdat er een grotere focus ligt op exploratie zou dit ervoor zorgen dat er merkbaar issues zouden zijn op de huidige consoles en dat zou Capcom weer beperken in hou mooi ze de game eruit kunnen laten zien. Daarom hebben ze besloten om de Current-Gen te laten vallen zodat ze een game zonder laadtijden kunnen maken en grafisch zo ver kunnen gaan als ze willen, zonder tegen de beperkingen van de huidige consoles aan te lopen.

Dit klinkt allemaal best logisch. Daarnaast is Dusk Golem ook een insider die al eerder informatie over Resident Evil Village lekte en die informatie bleek allemaal waar te zijn. Capcom zelf heeft echter nog niet bevestigd voor welke consoles Resident Evil Village daadwerkelijk uitkomt, dus hou de zoutvaatjes zolang nog maar bij de hand.

Zouden jullie het een goede keus vinden, of juist het gevoel krijgen dat je dan gedwongen wordt een nieuwe console aan te schaffen?

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
roko
roko
2 jaren geleden

Gedurfd besluit maar heel begrijpelijk. Weg met beperkingen en het maximale er uit halen