Dat de remake van Resident Evil 4 fantastisch is en de game goed verkoopt is bekend. Maar blijkbaar is dat nog niet genoeg.

Zelf heb ik Resident Evil 4 Remake gisteravond uitgespeeld. En ondanks dat ik voorgaande versies heb uitgespeeld van deze game heb ik weer genoten van mijn avontuur met Leon S. Kennedy. Recent schreven we dat de game in totaal drie miljoen keer was verkocht en ondertussen is dat maar liefst vier miljoen keer geworden. Toch is dit blijkbaar niet genoeg voor Capcom.

Resident Evil 4 heeft namelijk afgelopen week pay to win microtransacties gekregen. Nu waren die al aanwezig in de vorm van wapens, skins en een schatkaart waarmee je alle schatten snel kon vinden, maar er moest blijkbaar meer bij. Even voor de duidelijkheid. Normaal upgrade je met in game geld je wapens in deze game, heb je alle upgrades dan speel je een ‘exclusive upgrade’ vrij. Zo heeft je wapen bijvoorbeeld meer kans op een critical hit of knal door vijf vijanden heen met één kogel. Deze upgrades kun je vervolgens dus kopen als je alle wapen upgrades hebt voldaan. Heb je echter zo’n ticket (die je koopt met spinellen, een edelstenensoort die je krijgt voor het doen van side quests) dan kun je elke exclusive upgrade gelijk vrijspelen, zonder de voorgaande, benodigde upgrades te doen.

Bovenstaand proces vraagt wat werk, maar is absoluut niet moeilijk. Het vraagt alleen wat tijd en daarom kun je dit soort tickets vanaf heden kopen met echte pegels. Er zijn ondertussen elf DLC pakketten verschenen waarin je een ticket per stuk koopt voor €2,99 of een bundel met vijf tickets voor €9,99. Waarom je dit zou doen is me echt een raadsel, gezien dit het plezier uit de game haalt. Ondertussen zijn fans hier ook niet bepaald blij mee, gezien de online reacties. Mocht je echter niet kunnen wachten en snel willen upgraden, dan is het dus vanaf nu een optie.

Daarnaast is gisteren ook de eerder aangekondigde Mercenaries modus uitgekomen. Deze kunnen spelers gratis downloaden en ook hier kun je je zuurverdiende (of gekochte) dikke wapens gaan gebruiken. Wat vinden jullie van microtransacties, horen ze thuis in een game als Resident Evil 4?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties