De remake van Resident Evil 3 gaat lekker. De game kwam uit in het begin van 2020 en werd door zowel fans als media goed ontvangen en dat is terug te zien in de verkopen van de game. Capcom meldt dat er inmiddels ruim 5 miljoen exemplaren van de game verscheept zijn.

De game ontving vorig jaar nog de award voor Excellence tijdens de Japanse variant van de Game Awards. Capcom is hier uiteraard erg blij mee en zegt dat dit ook mede komt dankzij een focus op verkoop voor pc en een uitgekiende marketing strategie waarbij scherp gekeken werd naar prijswisselingen voor de game.

De game heeft nog wel een poosje te gaan wil het ook de remake van Resident Evil 2 voorbij streven. Daar zijn namelijk ruim 9,3 miljoen exemplaren van verkocht, maar die game is dan ook ruim een jaar langer uit. Andere leuke statistieken zijn bijvoorbeeld die van de verkoop van Resident Evil VII: Biohazard, waar al 10,6 miljoen exemplaren van over de toonbank gingen, en het vorig jaar verschenen Resident Evil Village met 5,7 miljoen verkochte kopieën.

Voor wat betreft de toekomst van de franchise gonzen er nog altijd de geruchten rond dat er gewerkt wordt aan een remake van deel 4 en wordt er gewerkt aan story DLC voor Resident Evil Village. We zijn dus voorlopig echt nog niet van Resident Evil af.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments