Releasedatum The Callisto Protocol is bekend

The Callisto Protocol is een game die al een poosje bij mij op de radar staat, maar waar we nog niks over geschreven hebben. Hoog tijd om daar nu eens verandering in te brengen.

Heel in het kort, wat is The Callisto Protocol? Het is een sci-fi survival horror game die behoorlijk geïnspireerd is door Dead Space. De game speelt zich af in het jaar 2320 in Black Iron. Dit is een gevangeniskolonie op Callisto, een van de manen van Jupiter. Spelers kruipen in de huid van Jacob Lee die hier vastzit. Black Iron wordt het doelwit van een buitenaardse invasie die op poten gezet lijkt te zijn door de gevangenisdirecteur.

Afgelopen nacht tijdens de PlayStation State of Play lieten lieten ontwikkelaar Striking Distance Studios en uitgever Krafton voor het eerst sinds de aankondiging van de game ook gameplaybeelden zien. In de trailer zien we diverse omgevingen, personages en gruwelijke monsters.

Bij het bekijken van deze trailer bekruipt je de Dead Space-vibe al. Niet zonder reden, want de makers van deze game komen weg bij Visceral, de EA studio die verantwoordelijk was voor Dead Space. Striking Distance Studios heet de nieuwe studio, en is dus gevuld met mensen die vertrokken zijn bij Visceral die dus werkten aan de originele Dead Space serie en aan Call of Duty. De copyrights van Dead Space horen nog altijd bij EA, dus moeten we het doen met een nieuw IP, maar met onmiskenbare vibes.

Brute en bloederige gameplay komen centraal te staan in de game en dit is ook te zien in de trailer. Volgens de ontwikkelaars zal de game een naadloze mix van melee combat en gunplay zijn en speelt de ‘GRP’, een uniek gravitatiewapen een grote rol.

Black Iron bewaarders gebruiken de GRP om de populatie in bedwang te houden, maar het geeft Jacob de mogelijkheid om creatief te zijn in zijn strijd met de Biophage. Spelers kunnen aanstormende vijanden bevriezen of ze in een draaiende turbine of andere gevaarlijke voorwerpen gooien om zo uit hachelijke situaties te ontsnappen.

Glen Schofield, CEO van Striking Distance Studios

Opvallend is het project wel, want ook EA wil nieuwe sier maken met Dead Space in hun remake die ook in de nabije toekomst moet uitkomen. Ook die versie lijkt al erg goed, dus fans van de serie kunnen hun hart eindelijk ophalen met niet 1, maar 2 nieuwe games.

The Callisto Protocol gaat een cross gen titel worden. Je hoeft er dus geen Series X of S voor aan te schaffen om te spelen. De releasedatum van de game is 2 december 2022.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments