Onbekende RPG GreedFall is interessant

De nieuwe trailers, aankondigingen en teasers tuimelen over elkaar heen in de week voorafgaand aan de E3. Zo werd vandaag ook de story trailer van GreedFall gepubliceerd. Wat is dat voor game?

De actie RPG ontwikkeld door Spiders zou wel eens een aangename najaarsverrassing kunnen worden. De story trailer die vandaag is gepubliceerd ziet er prachtig uit en het verhaal dat gepresenteerd wordt maakt ons nieuwsgierig.

Veel weten we nog niet over GreedFall. Bekend is dat het een actie RPG wordt. Als speler heb je een eiland ontdekt en dat wil je gaan verkennen. Je bent echter niet de enige. Verschillende naties hebben het eiland ontdekt en proberen het te kolonialiseren.

Jij speelt als mens en begint neutraal. Hierdoor is het mogelijk om keuzes te maken tijdens het spelen en je aan te sluiten bij bijvoorbeeld de lokale Elves, of bij een van de naties die proberen het eiland te claimen. De gameplay bestaat naast verkennen uit combat, diplomatie en stealth. Keuzes in zowel speelstijl als diplomatieke interacties moeten invloed hebben op niet alleen het verloop van het verhaal, maar ook op de relaties die er binnen het verhaal ontstaan.

GreedFall is wat mij betreft een in potentie interessante mengelmoes, zeker in combinatie met role playing elementen. En goed nieuws: uit de story trailer blijkt dat de release window gepland staat voor september 2019. Met de andere aankondigingen die ook al gedaan zijn voor september, beloofd het een interessante maand te worden voor gamers! Ben jij benieuwd naar GreedFall?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments