‘The Mighty No 9’ is een populaire game. Dat bleek uit de succesvolle crowdfundingscampagne, die ‘Mega Man’ bedenker Keijie Inafune opzette, die meer dan 3,5 miljoen euro opbracht op de game te financieren. Maar Inafune krijgt de game maar niet af. Na april 2015, september 2015 en januari 2016, is de releasedate nu gepland voor 12 februari 2016.

De game komt zowat op alle platformen uit en dat is een groot deel van het succes. De 2D platformgame van Inafune vertoont veel gelijkenissen met zijn succesvolste geesteskindje, ‘Mega Man’. In de game zal het de bedoeling zijn om als Beck, een robot in typische Japanse game stijl, de ‘Mighty Numbers’ te verslaan. Volgens een nieuwe Kickstarter update is er door de voortgang die ontwikkelaars ‘Deep Silver’ en ‘Inti Creates’ hebben geboekt, nu een definitieve release datum te prikken.

De originele versie ondervond nog enkele problemen in het onlinegedeelte, die duidelijk moeilijker op te lossen waren dan vooraf gedacht. Mighty No 9 komt nu dus op 12 februari 2016 uit en zal aangekocht kunnen worden voor 19.99 euro (de digitale versie) en 29.99 euro (de bundel met ook de eerste DLC erbij). Afwachten of het lange wachten van de fans beloond wordt of niet.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments