In Amerika is Firewatch inmiddels al uitgekomen, maar de spelers in Europa moeten nog een weekje langer wachten.

Begin dit jaar konden de pc en PS4 gamers al aan de slag met Firewatch. Helaas moeten de Xbox One spelers nog iets langer wachten. De officiële release van Firewatch zou afgelopen woensdag zijn, maar deze is met ongeveer een week uitgesteld.
In Amerika liep de release wel op rolletjes en daar is Firewatch ook daadwerkelijk op de 21ste uitgebracht. Helaas waren niet alle leeftijdsclassificaties in Europa goedgekeurd en dat heeft hier gezorgd voor een kleine vertraging.
Campo Santo laat weten dat ze verwachten dat de game vanaf 30 september hier te spelen. Het is nog geen definitieve datum, dus we moeten nog even afwachten.

Firewatch speelt zich af in het Amerikaanse Wyoming in het jaar 1989. Het is een jaar na de grote branden in Yellowstone National Park. Jij bent Henry en je werkt als brandwacht in een toren in de bossen van het Shoshone National Forest waarbij het jouw taak is om branden te ontdekken, zeker nu het zo’n hete droge zomer is. Dan gebeurt er iets in het bos rond je toren waardoor je gedwongen wordt om op onderzoek te gaan. Met de hulp van zijn baas Delilah, waarmee hij via de radio communiceert, gaat hij op weg om een mysterie op te lossen.

Naast de verhaallijn heeft de Xbox One versie ook free-roam. Daarin kan je zelf rondlopen en alle geheimen van het bos ontdekken. Free-roam is een nieuwe modus in de game. De pc en PS4 spelers moeten hier nog even op wachten.

Ben je benieuwd naar Firewatch? Houdt dan vooral de website in de gaten, de review van de game komt één dezer dagen online.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments