Iedereen kent Minecraft of heeft zich zelfs vele, vele uren vermaakt met gebouwen bouwen en zombies afweren. De makers van Minecraft komen nu met een nieuwe game genaamd Cobalt.

Cobalt is een 2D platformgame met een single en co-op adventure mode en ook nog een zwikkie multiplayer opties zoals Capture the Plug en Team-Strike, wat een survival mode is, al doet de naam denken aan Team Deathmatch.

Cobalt-140123-85

Wel zit de bekende Deathmatch erin. Cobalt is ontwikkeld door Oxeye Studios, een andere studio dan Mojang (ontwikkelaar van Minecraft) maar wel in samenwerking met hen. De lead developer Jorg Bergesten van Oxeye Studios maakte nu bekend dat de release datum van Cobalt 2 februari zal zijn. Dit deed hij middels deze tweet.

We kunnen dus lekker vlug aan de slag met deze game. In Cobalt moet je je al hackend en sluipend een weg banen en ontdekken waarom er een aardse kolonie verdwenen is op een buitenaardse planeet. Voor mij klinkt het een beetje als R.I.V.E. maar ik denk dat deze game iets anders zal zijn en meer modi zal bevatten. Ik ben sowieso wel erg benieuwd met wat ze komen na het succes van Minecraft. Dat spel kennen we nu wel. Kijken of Cobalt weer eens een frisse wind verzorgt in platformland.

20150804195753-1965

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments