UPDATE:

De map is geen flauwe photoshop, maar is blijkbaar bevestigd door een anonieme bron bij Rockstar. Ik vraag mij af of het dan echt is bevestigd, gezien de bron anoniem is, maar goed. Het zou dus inderdaad om een document gaan van een nieuwe Red Dead game! Het plaatje wordt intern gebruikt voor ontwikkeling van de game. Het zou gaan om een prequel van Red Dead Redemption en geen sequel.

Het is allemaal leuk en aardig, zulke informatie, maar ik juich pas echt als Rockstar zelf met informatie over de game komt!

ORIGINEEL BERICHT:

Dat Red Dead Redemption een deel twee krijgt is eigenlijk geen verrassing. Die komt er. Toch blijft het net vragen om bevestiging, om bewijzen. Is dit misschien het bewijs?

Leslie BenzieLaten we eerst even teruggaan naar eerder deze week. Toen bleek al dat het eerste deel van Read Dead Redemption behoorlijke problemen heeft gehad. Dit werd deze week pijnlijk duidelijk toen de rechtszaak over een schadevergoeding van 150 miljoen dollar die door voormalig Rockstar North president Leslie Benzie tegen de zustermaatschappij van Rockstar Games, Take-Two Interactive werd behandeld. In deze rechtszaak probeerde men uit te vinden hoe levensvatbaar Rockstar was. Als voorbeeld werd de reddende actie van Benzie genomen waarbij hij RDR hielp af te maken zonder dat hij verbonden was aan de game. De game stond toen onder directe leiding van de oprichters van Rockstar, Sam en Dan Houser.

Terugkerende nachtmerrie

Houser gaf toen al aan dat zij niet in staat waren om een grote en complexe game te bouwen zonder hulp van Benzie. Toen in 2009 de deadline werd genaderd was Houser bezorgd over de staat van Red Dead Redemption en riep hij in duidelijke taal via email de hulp in van Benzie. Hij benoemde RDR als een terugkerende nachtmerrie. Benzie stapte dus in en binnen een aantal maanden was de game klaar om aan Sony en Microsoft getoond te worden.

De rest van het verhaal is bekend. Red Dead Redemption werd een grote hit en verkocht 13 miljoen exemplaren. In 2015 verliet Benzie Rockstar. Volgens Benzie werd hem in april van dat jaar de toegang tot het gebouw geweigerd. Daarom dus de schadeclaim van 150 miljoen aan niet ontvangen royalties. Er hangt Rockstar dus nog wel een aardig schuldbedrag boven het hoofd.

Het geeft al aan dat de ontwikkeling van deze complexe game toen al moeizaam verliep. Nu zitten we een generatie consoles verder en worden games alleen maar complexer. In hoeverre de onkunde van de Housers nu nog parten speelt, is maar de vraag. Waarschijnlijk, met een geschiedenis van een aantal GTA’s, zal er nu een goed team staan die een game als Red Dead Redemption 2 kunnen volbrengen. Nu is er dus op NeoGaf een kaart opgedoken. Een kaart die zeer overtuigend richting een Red Dead Redemption 2 wijst.

De Red Dead Redemption 2 map

De kaart laat locaties zijn uit het eerste deel. Onderaan, links van de kaart zien we twee gebieden: Tall Trees en Great Plains. Deze gebieden zijn in deel één van RDR de noordelijke grens van de map. Het zou kunnen dat deel één dus een grote rol in het verhaal van deel twee speelt. Toch zijn er ook wel wat oneffenheden te zien. We zien namelijk ook een gebied met de naam New Bordeaux. Deze locatie komt ook in Mafia 3 voor. De kaart laat verder spoorlijnen, een gevangenis, outposts en veel meer rivieren en meren zien.

Het blijven speculaties maar wel van het soort ‘we zijn er bijna zeker van’. Zitten jullie ook op deze titel te wachten? Heb je deel één helemaal gespeeld?

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties