Red Dead Redemption 2 komt eraan. Tijd om kennis te maken met het tuig wat daarin rondrijdt.

De bende van Dutch van der Linde staat centraal in de game. We gaan ze een voor een aan jullie voorstellen.

De leider van een behoorlijk bende outlaws. Idealistisch, anarchistisch, charismatisch, goed belezen, bourgondisch maar mogelijk gebukt gaand onder de druk van de naderende moderne wereld.

Een meester oplichter, gentleman en dief. Hosea is al twintig jaar de beste vriend en rechterhand van Dutch. Intelligent, rap van tong kan hij zich overal uit of inlullen.

Een dame uit Dublin  die de geliefde van Dutch is, tenminste op dit moment. Molly is te stressy voor een leven op de vlucht en dit begint onderhand zijn tol te eisen.

De zonder twijfel baas en de stem van gerechtigheid in het kamp. Alles zou al jaren geleden uit elkaar gevallen zijn zonder Susan. Vasthoudend en met een ijzeren wil laat ze zich niets vertellen.

De slager en kok van het kamp. Pearson heeft een korte tijd bij de marine gediend maar praat daar graag langdurig over. Een nogal luidruchtig en grappige ontaarde ziel die zijn eigen leven niet aanvaard.

Een carrière crimineel en huurmoordenaar. Wild en onberekenbaar die leeft voor de actie.

Een nogal nieuwe rekruut in de bende. Charles is stil en gereserveerd maar extreem vaardig in alles wat hij doet en onverslaanbaar in een gevecht. Een nette, eerlijke man die ook nog eens dodelijk is.

Een ex-militair die waarschijnlijk oneervol uit het leger is gegooid. Een heethoofd die meestal eerst doet en dan pas denkt. Hij is taai, toegewijd en altijd klaar om te gaan vechten.

Komt oorspronkelijk uit Oostenrijk. Herr Strauss is verantwoordelijk voor de boekhouding van de bende en hij leidt hun bank van lening praktijken. Een serieuze man zonder emoties die alle kwaliteiten van een loan shark bezit.

Ooit als wees en straatjochie op 12-jarige leeftijd onder Dutch’s vleugels gekomen. John heeft moeten overleven door zijn slimheid. Schrander, zonder angst en met een sterke wil zijn hij en Arthur de trots van Dutch.

Een wees die opgegroeid is met het leven in bordelen en bars in het Westen. Abigail is een sterke vrouw die zegt waar het op staat en die veel van het leven gezien heeft en daardoor weet wat ze wil.

Jack is opgegroeid met de bende. Ondanks dat heeft men zijn best gedaan om hem te beschermen van schadelijke elementen, speciaal zijn moeder Abigail. Hij houdt van de natuur en het buitenleven en wordt beschermd door zijn vele tantes en ooms.

Een oplichtster en vrouw die iedereen onder de tafel kan drinken. Dapper en vol lol houdt ze van het outlaw-leven en zou niet anders willen.

Een bekende premiejager en Mexicaanse revolutionair. Javier had direct al een sterke connectie met de idealen van Dutch. Erg toegewijd, passievol en loyaal.

Als outlaw van 12 kwam Tilly in aanraking met een andere bende voordat ze zich bij Dutch aansloot. Betrouwbaar, slim en veerkrachtig is ze in staat om goed voor zichzelf te zorgen en is ze niet bang om te zeggen wat ze vind.

Uncle is er altijd bij als de whiskey open gaat en is altijd afwezig als er gewerkt moet worden. Als hij niet zo grappig was had Dutch hem al jaren geleden weggestuurd.

Een aardige, goedgehumeurde jongedame waardoor ze de perfecte crimineel blijkt te zijn. Tegen de tijd dat mensen in de gaten krijgen dat ze in de maling zijn genomen is Mary-Beth al weer op weg naar huis met hun geld.

Lenny is al sinds zijn 15e op de vlucht nadat hij de mannen die zijn vader hadden vermoord had omgelegd. Slim, wijs, competent en ambitieus staat hij altijd klaar om zijn deel te doen.

Een flamboyante tovenaar, oplichter en trickster. Trelawny is lastig te plaatsen maar hij hij zorgt altijd voor goede tips.

Een voormalig geestelijk die zich verloren heeft in losbandigheid. Swansen is ver weg van de normen die hij ooit aan zichzelf had gesteld. Als hij vroeger het leven van Dutch niet had gered was het onwaarschijnlijk geweest dat hij lang lid van de bende had kunnen blijven.

Een brutale jonge Ierse dief en overvaller die van een lange reeks van criminele en politieke dissidenten afstamt. Hij wil altijd deel zijn van de actie en gelooft niet iets teveel in zichzelf.

Een weduwe die zich heeft vastgebeten in de wraak die ze wil nemen op degene die haar man hebben gedood. Voor niets of niemand bang. Een vrouw wiens pad je beter niet kan kruisen maar zeer loyaal aan de mensen die ze liefheeft.

De betrouwbaarste man die Dutch al sinds Arthur’s jeugd kent. Arthur kent alleen het leven van de outlaw. Is scherp, koel en zonder mededogen maar heeft een eigen humor. Een man die doet wat hij zegt.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Hans
Hans
4 jaren geleden

Hier ga ik me maanden mee vermaken :P.