Realistische tennisgame AO Tennis in aantocht

Dit weekend lekte de titel al via een classification board uit en vandaag liet ontwikkelaar Big Ant weten dat AO Tennis op 16 januari uit gaat komen. Het is de eerste officieel gelicenseerde Australian Open game waarin we Rafael Nadal op de cover zien pronken.

De game is ook anders dan eerdere tennis games. Big Ant Studios heeft de gameplay en moeilijkheid gebaseerd op de echte spelers. Ross Symons, CEO van Big Ant, zei er het volgende over:

In eerdere tennis games was het lastig om de nummer één te verslaan simpelweg omdat men de ingame instellingen zo had ingesteld dat deze speler minder fouten zou maken. Vroeger was dat geen probleem maar nu hebben we tennis naar een volgend level gebracht. In AO Tennis is Rafael Nadal de speler die je maar moeilijk kan verslaan want hij speelt daar net zoals in het echt: hij speelt in een speelstijl die bij de nummer 1 van de wereld hoort.

De game heeft gras, hard court en gravelbanen, al zullen er geen andere Grand Slams genoemd worden. Ook is het nog onduidelijk of er andere spelers met hun echte namen in te vinden zijn. Alleen Rafael Nadal en Angelique Keber zijn op dit moment zeker.

Craig Tiley, de directeur van de Australian Open geeft aan dat men er zeker van wilde zijn dat dit de meest authentieke tennis video game ooit zou worden zodat de fans naast een geweldig AO ervaring ook een prachtige tennis video game ervaring zouden hebben. En dat allemaal vanaf je tweezits bank.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties