De uitgever van Red Dead Redemption 2, Take-Two, was afgelopen januari een zaak begonnen tegen The Pinkerton National Detective Agency, oftewel: de Pinktertons. Deze week heeft Take-Two echter de stekker uit de juridische strijd getrokken.

Wat is er aan hand? Zonder al te veel te spoilen. In Red Dead Redemption 2 wordt je bende cowboys en cowgirls regelmatig opgejaagd door een stelletje veel te fanatieke detectives, genaamd de Pinkertons. Bloedirritant. Denk je even rustig wat gold bars uit de plaatselijke bank te ontvreemden (je bent immers een dedicated outlaw) staan de Pinkerton moraal ridders, met hun bolle hoedjes, fully loaded je op te jagen.

Dat deze Pinkertonners niet uit een dikke duim gezogen zijn, maar dat zij echt bestaan, bleek wel uit de actie die de echte Pinkerton National Detective Agency nam toen zij merkten dat hun naam in de game werd gebruikt. Als ware detectives klommen zij in de pen en sommeerde de jongens van Rockstar om de Pinkertons uit de game Red Dead Redemption 2 te halen.

Maar dat laat Rockstar natuurlijk niet zomaar gebeuren. Omdat Arthur niet beschikbaar was om deze situatie op te lossen (voor redenen die ik niet zal noemen), Dutch een tamelijk onbetrouwbare samenwerkingspartner blijkt, en Trevor te druk was met het runnen van Philips Industries, heeft Take-Two in januari besloten de juridische gang te volgen.

Wat zit de Pinkertons dwars?

Pinkerton Government Services, het bedrijf wat uit de oorspronkelijke Pinkertons zijn ontstaan, vindt dat er van hun merk gebruik wordt gemaakt en eisen daarvoor zogenaamde royalty’s, oftewel cash. Naast het financiële aspect vinden zij bovendien dat de Pinktertons in RDR2 worden neergezet als ‘violent villains’. M.a.w. het bedrijf zou hierdoor reputatieschade lijden.

Take-Two heeft echter nu, enkele maanden later en vlak voor de paasdagen, eieren voor zijn geld gekozen. Ook Pinkerton Government Services heeft de aanklacht gedropt. Of de twee nader tot elkaar zijn gekomen, een schikking hebben getroffen of anderszins een bevredigende oplossing hebben bedacht is onduidelijk. Hopelijk zijn de twee in ieder geval in goede harmonie uit deze zaak gestapt, want hoe tof zou een Pinkerton DLC zijn?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties