Er komt steeds meer informatie vrij online via het Twitter account van Simon Woodroffe en Gregg Mayles over een nieuwe Rare game. 

De heren in kwestie tweeten het volgende:

– Komende E3 wordt de game getoond met meer uitleg
– De game zal geen Kinect ondersteuning bieden

Gregg Mayles is een designer bij Rare en iss één van de mensen achter de Donkey Kong Country trilogie én ook verantwoordelijk voor het design van Diddy Kong. Aan de Nintendo 64 versie van Donkey Kong heeft hij ook nog wat aan gewerkt en was tevens creative director van Banjo Tooie. Verder waren Grabbed by the Ghoulies, Viva Pinata en Banjo Kazooie Nuts & Bolts ook nog projecten waar hij aan heeft meegewerkt. Een aardige portfolio aan sterke titels en schept meer dan vertrouwen voor de nieuwe aankomende titel.

dkc3_1280x1024_c

Dat de game voor het eerst op de E3 getoond zal gaan worden zorgt voor meer hype en enthousiasme. Ik kan echt niet wachten tot de E3 begint en wat van deze game kan zien. Eerder zagen we al Conker verschijnen in Project Spark, maar iedereen ziet natuurlijk liever een volle game van deze anti-held. Er zijn nog meer hints over een nieuwe game gegeven toen Battletoads als handelsmerk werd geregistreerd door Microsoft vorig jaar. De tijd zal ons leren wat het wordt.

Rare_logo.svg_
Nieuw logo van Rare, de oude was beter (ook door nostalgie)

De oud-collega’s van Rare hebben van de week hun eigen titel Yooka-Laylee getoond met het echte oude Rare sausje wat we zijn gewend. Dat de community erin gelooft is ook wel bewezen met Playtonic ’s Kickstarter dat in een recordtijd één miljoen pond (!) naar binnen hengelde. Hieronder een paar video’s van de game.

 

Abonneer
Abonneren op
8 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Frank van Doorn
Frank van Doorn
9 jaren geleden

Dat biedt inderdaad hoop. Bid al 10 jaar voor een goede Banjo Kazooie please laat het gebeuren. maak me blij en gek haha

Martin Katerberg
Martin Katerberg
9 jaren geleden
Antwoord aan  Frank van Doorn

Verwacgt geen nieuwe Banjo omdat Phil dat met vage zinnen heeft gezegd. “ze maakte vroeger geweldige games maar het wordt tijd voor een nieuwe IP’ maar wie weet we zullen zien.

Frank van Doorn
Frank van Doorn
9 jaren geleden
Antwoord aan  Martin Katerberg

Rare hinte juist wel naar een nieuwe Banjo Kazooie

Martin
9 jaren geleden
Antwoord aan  Frank van Doorn

Vet heb je een link?

Jeffrey
9 jaren geleden

Volgens mij heb ik echt wat gemist in mijn jeugd. Ik ken Banjoo Kazoo niet en tot een paar maanden geleden ook nog nooit van RARE gehoord. Maar wat een hype hangt er rond deze studio.

Martin
9 jaren geleden
Antwoord aan  Jeffrey

Daar kan jij ook niks aan doen 😉