Update 21-11

Na de nodige klachten uit de community is men toch over deze aanpassingen gaan nadenken. Dit heeft als resultaat dat de veranderingen niet doorgaan en worden teruggedraaid.

De aanpassingen worden in de update van Operation Wind Bastion teruggedraaid. Dus sex, drugs and rock and roll are back.


Origineel bericht 5-11

Het zijn rare jongens daar in Azie. Op de een of andere manier vinden ze het lastig om bepaalde zaken in films en games tegen te komen. Rainbow Six past daarom het een en ander aan.

Er zullen wat esthetische aanpassingen aan de game gedaan worden zodat hij op de Aziatische markt uitgebracht kan gaan worden. Als onderdeel van Season 4 zullen er een aantal dingen verwijderd of veranderd worden.

Ubisoft heeft ons een aantal van die komende veranderingen laten zien. Deze hebben allemaal betrekking op aanduidingen van geweld, gokken en seks. Zo zal de melee icon veranderd worden van mes naar vuist, schedels worden uit de game gehaald en ook bloedspetters zullen niet meer zichtbaar zijn. Ook komen we geen fruitmachines en stripperreclames meer tegen.

Natuurlijk zijn de fans niet blij met deze rare censuur. In plaats dat men bij Ubi gewoon voor de Aziatische markt een speciale versie in de store zet maar dit wereldwijd veranderd, wordt als luiheid gezien.

Door een versie te houden verminderen we dubbel werk bij de ontwikkelaars. Dit zorgt dat we ons ontwikkelteam effectiever kunnen inzetten en problemen sneller kunnen aanpakken.

Later werd dit weer tegengesproken door een community manager die aangaf dat het juist niet mogelijk was om een wereldwijde versie te hebben. Dat sommige dingen nu eenmaal een regioslot nodig hebben.

Verder heeft Ubisoft niet veel laten weten behalve dat al deze veranderingen geen invloed zullen hebben op de gameplay.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments