Rainbow Six Siege gameplay beelden tonen Operation Skull Rain

Ubisoft heeft maandag de volgende update voor Rainbow Six Siege onthuld. De nieuwe dlc gaat Operation Skull Rain (of schedelregen in het Nederlands…) heten en draait om de Braziliaanse, militaire politie eenheid Batalhão de Operações Policias Especiais ook wel afgekort tot BOPE.

Gister lieten ze tijdens een Pro-sessie de bovenstaande gameplay video zien waarin de nieuwe uitbreiding in actie te zien was. Ubisoft wist ons mede te delen dat we met Operation Skull Rain te maken krijgen met twee nieuwe operators en een nieuwe map. Die laatstgenoemde is volgens Ubi de meest verwoestende map aller tijden. Deze map zal zich afspelen in de favelas (sloppenwijken) van Rio de Janeiro. Spelers kunnen in deze map exterieurs vinden die volledig verwoestbaar zijn, sounds nice!

favelasrio
Voorbeeld van ‘favelas’

Nieuwe operators

RSSskul1Nog belangrijker zijn natuurlijk de nieuwe operators en ook hier worden we verwend. Ten eerste krijgen we Caveira, een vrouwelijke operator die bij het defensieve team zit. Zij beschikt over de skill ‘Silent Step’ die het mogelijk maakt om vijanden van achter te besluipen en te ondervragen, dit resulteert in het vrijgeven van de locaties van operators van de tegenpartij. Verder krijgt onze heldin een M-249 en een SPAS-15 mee als primaire wapens. Haar secundaire wapen is een PRB92 en als gadgets mogen we nitro cell C4 of prikkeldraad meenemen, woohoo!

 

RSSskul2De tweede operator is uiteraard een aanvallende operator en deze mag zich Capitão noemen. Deze heeft een kruisboog met verstikkende pijlen die er voor kunnen zorgen dat de zuurstof in een bepaalde ruimte verbrand wordt en je tegenstanders stikken. Bewapend met een M-249 en een PARA-308 als primaire wapens, een PRB92 als secundaire en scherf- en flitsgranaten weet je dat je ook met deze operator rekening moet houden.

Dit wapen zit in Skull Rain
De M249 in real life… is geen klein dingetje

Tweaks en verbeteringen

Naast de nieuwe map en operators zal Operation Skull Rain ook wat tweaks en verbeteringen aan de game toevoegen. Zo komt er de Tactical Realisme Mode, in deze modus is het niet meer mogelijk om vijanden te markeren. Ook zal het herladen van wapens langer duren en krijgt men geen bevestiging meer van kills. Juist deze modus vergt daarom nog meer communicatie met je teammaten, onze redacteur Rob zal in ieder geval in z’n nopjes zijn.

Ook nieuw is de introductie van een een angled grip attachment die er voor moet zorgen dat het switchen tussen vuren vanuit de heup en vuren vanuit ingezoomde positie sneller gaat. Deze attachment moet gaan zorgen voor snellere, actievolle gameplay. Als laatste introduceert Ubisoft de mogelijkheid om je over te geven, mocht er weer zo’n ongeduldige Joost in je team zitten die het voor iedereen verpest, dan kun je in een ranked match besluiten met je team om je over te geven, dit gaat uiteraard door te stemmen. Het voordeel hiervan is dat je dan geen grote nederlaag lijdt, al zijn wij niet echt van het opgeven.

rianbow_six_siege-3-640x360
Random Rainbow Six Siege plaatje… omdat het kan

Het ziet er dus weer fantastisch uit voor Rainbow Six Siege, daarnaast hebben we alvast meer goed nieuws, want Operation Skull Rain arriveert 2 augustus op je Xbox One, mits je een Season Pass hebt. Heb je geen Season Pass, dan zul je een week extra geduld moeten hebben.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments