Op 20 januari 2022 komt Rainbow Six Extraction uit. In dit artikel staat alles beschreven wat je over de nieuwste game van Ubisoft Montreal wilt weten. Ga jij deze game op release checken?

Tijdens de E3 van 2019 zagen we de eerste beelden van wat toen nog Rainbow Six Quarantine heette. De studio achter het zeer succesvolle Rainbow Six Siege liet weten aan een spin-off van de geliefde franchise te werken. De game zou oorspronkelijk in het voorjaar van 2020 verschijnen, maar werd voor onbepaalde tijd uitgesteld. Vervolgens hebben we meer dan een jaar niets over deze game gehoord.

De stilte wordt in de zomer van 2021 doorbroken. Tijdens de Ubisoft Forward van 12 juni 2021 krijgen we de eerste beelden te zien en leren we dat de game een andere neem heeft gekregen. Rainbow Six Extraction moet een nieuwe co-op ervaring gaan bieden en in onderstaande trailer kregen we de eerste beelden voorgeschoteld.

Releasedatum, edities en BuddyPass

Op donderdag 20 januari 2022 ligt Rainbow Six Extraction in de schappen. De game is al op de website van Ubisoft te pre-orderen. Op de dag van release zullen er twee edities aan te schaffen zijn. De reguliere game gaat voor €39,99 over de toonbank. Ook is er een Deluxe editie voor €49,99 te koop.

  • Het Deluxe Pack bevat:
    • Het Obscura-pack, bestaande uit de universele wapenskins Cephal Black en Cerulean en de charms Redacted en Anagram.
    • Het Noxious Touch-pack, bestaande uit de Noxious Touch-headgear en -uniform (exclusief voor Alibi), de universele wapenskins Noxious Touch en Redeemer en de charms Jawbreaker en Guardian Angel.

Bij aanschaf van de game krijg je tevens een zogenaamde BuddyPass. Met de BuddyPass kun je twee vrienden de eerste twee weken de game gratis mee laten spelen.

Platformen

Rainbow Six Extraction is op de Xbox Series X|S en Xbox One te spelen. Het spel verschijnt ook op andere platformen, waaronder Playstation (4 en 5), pc en Google Stadia. De game ondersteunt cross-play en cross-save tussen alle platformfamilies vanaf release. 

Xbox Game Pass

Rainbow Six Extraction zal vanaf dag 1 in Xbox Game Pass, Game Pass PC en xCloud te spelen zijn.

In deze trailer worden de verschillende gameplay aspecten uitvoerig aan je getoond.

Gameplay

Rainbow Six Extraction biedt een zogenaamde tactische co-op (first person) shooter voor 1 tot 3 spelers. Extraction speelt zich af in een wereld die door buitenaards leven bedreigd wordt. Als Rainbow Six Operator wordt je opgeroepen om de veiligheid te herstellen. Je stelt je eliteteam samen dat uiteraard uit Rainbow Six Operators zal bestaan. Samen met hen probeer je uit de zogenaamde incursions en containment zones te komen. Je doet dit door samen te werken en intel te verzamelen.

In Rainbow Six Extraction kun je uit 18 operators kiezen. Elke operator heeft specifieke vaardigheden, wapens en gadgets. Door met je operator missies te voltooien klim je levels omhoog en boekt je operator progressie, waardoor je weer nieuwe dingen vrij speelt.

In deze trailer krijg je een eerste indruk van de gameplay die de game te bieden heeft.

De missies spelen zich af op één van de 12 ontworpen maps die over vier regio’s in de VS verdeeld zijn. De moeilijkheidsgraad van de missies is in te stellen en er zijn uitdagingen om te voltooien. Het voltooien van missies leidt uiteindelijk tot beloningen en die zullen op een hogere moeilijkheidsgraad aantrekkelijker zijn. Als je een missie niet weet te voltooien dan raak je jouw operator tijdelijk kwijt. Jouw operator is op dat moment vermist en zal pas via een succesvolle reddingsmissie weer mee kunnen doen.

In deze trailer kom je meer over het verhaal en de context van Rainbow Six Extraction te weten.

Achievements

Uiteraard komt ook Rainbow Six Extraction met een hele lijst aan achievements om te voltooien. De basisgame is goed voor 1000gs en deze zijn over in totaal 42 achievements verdeeld. Denk hierbij aan achievements, zoals: kill 6 verschillende vijanden op rij, eliminate 100 Grunts, of revive 3 teamgenoten. De complete lijst is nu op TrueAchievements te bekijken.

Post-launch content

Ook Rainbow Six Extraction zal na de release van gratis nieuwe content voorzien worden. De eerste roadmap is inmiddels al bekend. Direct bij de lancering van de game gaan spelers met zowel het Maelstrom Protocol als de Assignments aan de slag. In de periode na release zullen ook Crisis Events beschikbaar komen.

In deze trailer krijg je een indruk van de content die na release beschikbaar komt.

Hoe verschilt Rainbow Six Extraction van Rainbow Six Siege?

Rainbow Six Extraction zal op verschillende vlakken een compleet andere game ervaring bieden. Het belangrijkste verschil is dat je bij Rainbow Six Extraction tegen ‘de computer’ speelt. Het is een PvE spel dat je met maximaal twee anderen kunt spelen en het doel is om in de containment zones informatie te verzamelen om vervolgens weer heelhuids uit een level te komen. Daarentegen is Rainbow Six Siege een PvP game. Je speelt dan in teams tegen elkaar.

Waar kan ik anderen vinden om deze game mee te spelen?

Je kunt Rainbow Six Extraction in je eentje spelen. Maar ongetwijfeld is het gezelliger om dit samen met anderen te doen. Met het oog op de naderende release hebben wij daarom vanuit XBNL een subkanaal op onze Discord geopend. Je kunt de Discord app op je smartphone of pc installeren. Deze app is gratis te gebruiken.

In ons subkanaal Rainbow Six kun alvast je toekomstige co-op buddy’s treffen en samen met hen avondjes plannen om deze nieuwste titel van Ubisoft te gaan checken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments