Er is ophef ontstaan over een symbool wat op een bepaald stuk gear in Destiny 2 te zien was. Foutje of zitten er racisten in de Bungie studio?

Ondertussen heeft Bungie het bewuste stuk gear al weggehaald uit de game. Waar gaat het precies over? In de game was een legendary Hunter gauntlet te vinden die een logo liet zien die verdomd veel op het “Kek” logo leek. Kek is ooit als een meme begonnen op een internet imageboard. Al snel werd het gebruikt op de vlag van een fictief land, Kekistan. De vlag heeft alle kenmerken van een vlag uit Nazi Duitsland en is nu veelvuldig te zien op bijeenkomsten van de White Supremacists in de US.

Bungie heeft zijn verontschuldigingen aangeboden en het logo verwijderd. “Wij hebben geconstateerd dat er een gauntlet in Destiny 2 elementen van een haat symbool in zich heeft. Dat is niet bewust gedaan. We hebben het verwijderd”, aldus Bungie. “We bieden onze oprechte verontschuldigingen aan. Dit staat NIET voor de waarden die wij uit willen dragen. We verwerpen haat in elke vorm”.

Zo’n vijf uur later kwam de volgende tweet waarin men aangaf dat het design uit Destiny 2 was verwijderd. Dit houdt in dat je dit logo niet meer ziet op dat stuk armour. Deze verwijdering is een onderdeel van de lange onderhoudssessie van gister geweest. Waarschijnlijk heeft de lengte van deze sessie hier ook mee te maken gehad.

Je blijft je afvragen waarom dit toch wel zeer herkenbare design in de game is gekomen. Bungie geeft wel aan dat het niet bewust is gebeurd maar toch. Iemand heeft deze armour gemaakt, dit design gekozen en erin gezet. En helaas zitten deze mafketels overal in de samenleving dus is de kans aanwezig dat we hier met een creatieve racist te maken hebben gehad. We zijn wel erg benieuwd of deze persoon na dit verhaal nog bij Bungie in dienst is.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments