De PUBG Corporation sleept Epic Games voor de rechter. Ze vinden namelijk dat Fortnite gekopieerd is van PUBG.

Ineens was daar vorig jaar PUBG. Een game die het grote publiek kennis liet maken met Battle Royale. De game bleek een hit en dus wordt de boel gekopieerd door anderen, want zo werkt dat nou eenmaal.

Volgens de PUBG Corporation, een dochteronderneming van Bluehole die PUBG heeft ontwikkeld, lijkt Fortnite echter veel te veel op PUBG. Zij hebben daarom de rechtbank gevraagd om hierover uitsluitsel te geven.

We hebben in januari een rechtszaak ingediend om ons auteursrecht te beschermen.

Dit hele gedoe begon vorig jaar al, toen Fortnite ineens een Battle Royale mode kreeg. Volgens Bluehole leken de UI en basiselementen uit die game wel heel erg op die van PUBG en ze kondigden dan ook aan dat ze zouden kijken hoe ze hier op zouden reageren.

Die reactie is dus een rechtszaak. Mocht de rechtbank ze trouwens gelijk geven, dan kan Fortnite niet in Zuid-Korea uitgegeven worden en laat dat nu net een enorme markt voor eSports zijn.

Tja, het is kut als mensen je ideeën jatten, maar noem tegenwoordig maar eens een game die geen elementen van een andere titel meer heeft. Als uitgevers elkaar daar stuk voor stuk voor aan zouden klagen bleef er geen industrie meer over.

Wat vinden we? Hebben ze gelijk, of moeten ze niet zo zeuren?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties