Bij Bluehole, de makers van PUBG, zijn ze in de klaagstand gegaan. Mikpunt? Fortnite Battle Royale.

Ja mannen, jullie moeten gewoon een beetje opschieten. Dat is mijn eerste gedachte bij dit verhaal. Deze week heeft Epic Games een onderdeel aan Fortnite toegevoegd, de Battle Royale. Het mooie is dat hij ook nog eens gratis te pakken is. Dat deze game meer dan lijkt op de naar de console komende PlayerUnknown’s Battlegrounds is meer dan logisch. Epic heeft ook direct toegegeven dat PUBG de inspiratiebron was voor hun game.

In plaats dat Bluehole hier een positieve draai aangeeft, gaan ze zeuren. Zelfs zo hard zeuren dat ze over ‘andere acties’ speculeren. PUBG werd al in maart op de pc geïntroduceerd en was direct zeer populair. Met een grote groep spelers in een gebied gegooid worden en dan maar kijken wie er als laatste overblijft, dat spreekt veel mensen aan. Natuurlijk is de Fortnite versie niet totaal hetzelfde. Fortnite draait vooral om gebouwen maken en vallen plaatsen.

Stappen ondernemen

Bluehole’s Chang Han Kim liet al in een persbericht weten dat “Wij een voortgaande relatie met Epic Games hebben omdat zij de makers van UE4 zijn, de engine waar PUBG op draait. Na berichten uit onze community en het bekijken van de game zelf, denken we dat Fortnite weleens de ervaring van PUBG aan het kopiëren is. De PUBG community heeft bewijs geleverd en levert dat nog steeds over de vergelijkbaarheid van de game. We denken er over om hier stappen tegen te ondernemen”.

Daarnaast is men ook wel boos over het gebruik van de naam van PUBG in de promotie van Fortnite. “We hebben opgemerkt dat Epic Games refereert naar PUBG in de promotie van Fortnite. Dit is nooit met ons besproken en we vinden dat niet oke”.

Natuurlijk weet het PUBG team wel dat er competitie gaat komen en dat andere bedrijven dit concept ook zullen gaan gebruiken.  Bluehole’s creative director Brendan zijn: “We hopen wel dat ontwikkelaars een eigen draai aan de game gaan geven en er niet een 1 op 1 kopie van gaan maken”.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
MajorWedgie1
MajorWedgie1
5 jaren geleden

Als ze nou niet snel PUBG uitbrengen voor de Xbox begin ik zelfs aan Fortnite