Deze week was het groot nieuws. Totaal onverwacht kwam er een remastered editie van Prototype uit 2009 en Prototype 2 uit 2012 tevoorschijn in de Xbox store voor de Xbox One.

Zonder veel ruchtbaarheid was deze bundel er ineens. Geen reclame, geen marketing, gewoon boem, hij is er. We denken nu te weten waarom men hier zo stil over is gebleven, de game loopt langzamer op een Xbox One dan het origineel op de Xbox 360.

Beide games zijn nu wel op 1080p te spelen maar de framerate daalt aanzienlijk tijdens de combat. Cutscenes in Prototype 2 hebben last van een stotterend beeld en metingen zien een framerate van 20 tot 25 fps met veel screentearing. Tijdens de strijd gaat de framerate nog meer omlaag.

prototype2
voorbeeld screentearing

De PS3 versie is qua speelbaarheid vele malen beter dan de Xbox One versie. Deze laat totaal geen tearing zien en verslaat beide Xbox consoles, oud en nieuw, op het gebied van de framerate

Kort gezegd, op de verhoogde resolutie na lijkt het erop dat er zeer weinig werk is gestoken in deze current-gen versie. Men heeft simpelweg alleen op de 720p een upscale routine uitgevoerd zodat het er nu op 1080p net zo scherp uitziet. Prototype 2 was de laatste game die Radical Entertainment heeft uitgebracht. Het team is behoorlijk uitgedund na de verklaring van Activision dat de studio geen eigen games meer zou ontwikkelen.

Je kan de bundel nu al kopen in de Xbox Store voor € 49,99

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments