Gisteren werd het één en ander bekend gemaakt door Xbox zelf via InsideXbox en dat ging over Project xCloud. Wat was dat ook alweer? Het streamen van Xbox games naar diverse mobiele apparaten. Willen we dat? Yes please!

In een uitzending van InsideXbox zien we Kareem Choudry (hoofd van gaming cloud bij Xbox) en een charmante blonde dame praten over Project xCloud. We horen hier o.a. Microsoft’s standpunt over mobiel gamen. Project xCloud is geen vervanger voor de Xbox, het is een extra manier voor gamers om te kunnen gamen waar ze willen. Vergelijk het bijvoorbeeld met het luisteren van muziek of video’s bekijken. Is muziek luisteren leuker op je dikke surround set thuis? Waarschijnlijk wel. Is het bekijken van YouTube video’s of Netflix films leuker en mooier op je 4k tv met dik geluid? Ongetwijfeld. Dat denken ze dus bij Xbox ook. Als je echt de crème de la crème wilt, dan zit je thuis met een Xbox One X aangesloten op je 4k tv. Maar wil je onderweg gamen, dan moet dat ook kunnen.

Kareem gaf aan dat de dienst dit jaar nog wordt uitgerold naar een selectie consumenten om te testen of alles goed werkt.

Live lag input demonstratie

De uitzending van InsideXbox gaat gepaard met een live demonstratie waar Forza Horizon 4 wordt laten zien op een mobieltje dat is gekoppeld aan een Xbox controller via bluetooth. Dat ziet er best goed uit, maar je ziet eigenlijk hier al de lag input en dat is toch wel één van de grootste problemen met gamen onderweg… de verbinding. Met 5G op komst in Nederland is het waarschijnlijk makkelijker om zo meteen hoge snelheden te halen die ook nog eens stabieler zijn. Maar wilt dat zeggen dat je games als Apex Legends onderweg kunt spelen waar je vliegensvlug moet reageren? Of moeten we juist meer richting de meer slome RPG’s denken waar reactiesnelheid niet zo’n grote rol speelt?

Voor mij persoonlijk (als treinreiziger) is Project xCloud een hele grote uitkomst. Lekker Xbox games spelen onderweg. Zoals mijn collega Jeff al vertelde in de podcast vorige week, zal er ongetwijfeld een manier zijn om deze dienst te verkopen op de markt. Wil je bijvoorbeeld 720p game streaming dan is dat bedrag X, maar wil je 1080p game streaming, dan is dat bedrag Y. Vooralsnog weten we weinig over de dienst wat betreft prijzen o.i.d., maar wat we wel zien is een goede combinatie met Xbox Game Pass waar je dus eindelijk de eerste echte degelijke Netflix variant van gaming hebt.

Wil je even zien hoe het er live uit ziet? Check dan hieronder de video (rond 3 minuut 30 begint ze met spelen op de smartphone).

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments