Het komt eraan. Lekker rammen op een mobiel met je favoriete game. Nederland staat als een van de volgende kandidaten op de lijst.

Microsoft is druk bezig om de Project xCloud-preview zo snel mogelijk open te stellen voor gamers in West-Europa. Zeker nu we in de social distancing zitten, is elke simpele manier om te kunnen gamen een welkom tijdverdrijf.

Phil Spencer heeft eerder gesproken over wat hij ziet als de unieke kracht van games, namelijk de kracht om mensen samen te brengen, te vermaken, te inspireren en te verbinden. Project xCloud is sinds de release van de preview vorig jaar blijven groeien en evolueren en biedt gamers een gamestreaming-technologie waarmee ze consolegames kunnen spelen vanuit de cloud op een Android-telefoon of -tablet. Zoals Microsoft op  X019 in november heeft beloofd, is er het plan om de Project xCloud-preview dit jaar uit te breiden naar meer landen.

Vanaf vandaag is de registratie in de preview-markten waaronder Nederland geopend voor Android-klanten en kunnen gamers in West-Europa die willen deelnemen aan de preview zich inschrijven. Wanneer men klaar is voor de release, ontvang je een e-mail met instructies. Gezien de coronavirus doet men dit met beleid omdat het de netwerken niet onnodig mag belasten, aldus Microsoft. Om mee te doen moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen zoals:

Als je bent geïnteresseerd in deelname aan de Project xCloud-preview, ga dan naar Xbox.com en meld je vandaag nog aan.

Abonneer
Abonneren op
7 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
LK
LK
2 jaren geleden

Geweldig, was hier al zeker ’n jaar op aan’t wachten, hoop dat ik ’n uitnodiging hiervoor krijg 🙂

roko
roko
2 jaren geleden
Reply to  LK

Wordt een Xbox Insider, dan kan je gelijk aan de slag

roko
roko
2 jaren geleden

Jammer dat iOS nog steeds geen optie is, afwachten maar

Rik
Beheerder
Rik
2 jaren geleden
Reply to  roko

Ja, vind ik ook. Heb dit echt het liefst op mijn Apple producten.

Rik
Beheerder
Rik
2 jaren geleden
Reply to  Rik

Jammer ook dat dit nog zo onduidelijk blijft. Hopelijk ook snel voor iOS.

roko
roko
2 jaren geleden
Reply to  Rik

Ik vind het vreemd dat Microsoft de Xbox Game Stream app niet publiek test op iOS via Apple’s TestFlight. Dat doen ze wel met de Xbox Game Pass app, die beta draai ik al sinds dag 1 via TestFlight en krijg regelmatig updates daarop binnen. Maar ja, wat niet is kan nog komen. Lijkt mij dat Microsoft hier intern vast mee bezig is, maar dat Apple niet echt wil meewerken aangezien dit een deuk in hun toch al wankelende Arcade dienst slaat.

roko
roko
2 jaren geleden
Reply to  roko

Hmmm, mijn opmerking is een beetje water onder de brug. Blijkbaar doen ze al een beperkte test via Apple’s TestFlight…
https://majornelson.com/2020/02/12/project-xcloud-limited-ios-testflight-preview-begins-today/