Back in time

Een van de eerste spellen die in mij opkomt als ik terugdenk aan mijn Nintendo 64 tijd is Conker’s Bad Fur Day. Dit spel vertelt het verhaal over een eekhoorn die de weg kwijt raakt naar een zoveelste zuip-partij in de kroeg. Hij is op zoek naar zijn huis maar kan het niet vinden, vervolgens ontrafelt zich dat in een avontuur wat zijn weergave niet kent. In het spel zit ook superveel humor, check deze link voor footage van de N64 game. Het verhaal refereert naar een aantal films of historische settings. The Matrix is ruim vertegenwoordigd met bijvoorbeeld de bewuste metaaldetector-scene die je naspeelt.

Van het multiplayer verhaal heb ik nog het meest genoten. Vooral het stuk waar je Normandië naspeelt. Hier zijn de teddy’s de Nazi’s en de eekhoorn’s de good guys. Je moet elkaar proberen af te maken. Alles is geoorloofd, zo speel je met guns maar ook met kettingzagen.

De terugkeer in uuuh Project Spark?

Veel fans kijken dan ook reikhalzend uit naar Conker die terugkomt op de Xbox One. Tot op heden is dit nog niet gebeurd. Wel heeft Microsoft door middel van Project Spark een toegift gedaan. Er is een Project Spark pack te koop met Conker er in.

Het spel begint met een dronken Conker die in de Cock and Plucker pub een reünie probeert te organiseren, samen met zijn vrienden. Tot op heden is er niet veel meer bekend en moeten wij het doen met deze teaser.

RARE heeft meegewerkt om dit spel zo natuurgetrouw mogelijk te maken. Zo zijn er verschillende muziekjes en geluiden om uit te kiezen. Er zijn meer dan 300 assets te gebruiken om jouw eigen Conker game te maken. Je kan zowel het spel Conker the Reunion als de DLC voor het bouwen van een eigen spel apart of in bundel kopen. Het spel komt uit op 23 april op de Xbox One in Nederland.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties