Vroeger was Sonic the Hedgehog een begrip, een garantie voor supersnelle en toffe platform games en de rivaal van Super Mario. Tegenwoordig gaat het wat minder met onze blauwe egel maar ze blijven het proberen en er komen dan ook twee nieuwe titels uit dit jaar.

Jaren terug hoefde je niet te kiezen tussen een Xbox of een Playstation. Die waren toen nog niet eens bedacht. Nee, je koos voor Sonic en de Megadrive, of Super Mario en de Super Nintendo. Helaas gaat het tegenwoordig niet meer zo goed met mijn jeugdheld Sonic. Er zijn best wat misbaksels uitgekomen onder zijn naam en veel fans vragen al jaren om een waardige dood voor de egel. Toch blijven ze het proberen en dit jaar moeten er ook twee nieuwe projecten verschijnen.

Sonic Forces

Project Sonic 2017 heeft ondertussen een naam gekregen en gaat nu als Sonic Forces door het leven. Er zijn nog niet heel veel beelden van en wat er wel te zien is, is niet van hoge kwaliteit maar who cares?

We zien Sonic weer doen waar hij goed in is. Supersnel rennen, springen en ringen verzamelen. De muziek op de achtergrond is lekker opzwepend en alles doet mij een beetje denken aan Sonic Adventure Battle 2 voor de Gamecube. Ik heb goede herinneringen aan deze game en het maakt mij erg nieuwsgierig naar Sonic Forces. Holiday 2017 staat er bij deze game, dus dat duurt nog even. We houden hem voor je in de gaten.

Sonic Mania

Niet oldskool genoeg voor je? Wil je een echte, klassieke Sonic game? Verlies dan Sonic Mania niet uit het oog. Dit is Sonic uit zijn gloriedagen. Een 2D platformer met hoge snelheden, klassieke power ups, halsbrekende parcoursen en zelfs de graphics zijn een ode aan de originele Sonic games. De beelden spreken voor zich.

Deze game stond gepland voor Spring 2017, maar is doorgeschoven naar de zomer. Het team achter de game heeft aangegeven nog iets langer de tijd nodig te hebben om er de game van te maken die zij af willen leveren.

Het is altijd jammer als een game waar je naar verlangt uitgesteld wordt, maar als het eindproduct dan nu ook echt een ode wordt aan Sonic’s dagen van weleer, dan juich ik het toe.

Twee nieuwe Sonic games, en beide spreken me nu al enorm aan. Het tienjarige jochie in mij wordt hier ontzettend blij van. Jullie ook?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments