Racegames en physics gaan vaak hand in hand wanneer er tijdens het developen een grote mate van realisme wordt gehanteerd. Project CARS liet onlangs zien hoe je met slecht weer in de game racet.

EXTREEM

In de video laten ze een Formule 1 race zien in extreem slecht weer met zware regenval, onweer en veel wind. Ideale omstandigheden natuurlijk om lekker te scheuren in een F1 bolide…

Als de race begint wordt het duidelijk dat je met veel water op het wegdek vaak niet zoveel ziet. De slipstream is mooi te zien als de al harde wind samenvalt met de snelheid van de bolides. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat je, als je in de slipstream bent, echt zowat niks ziet. Met een crash als gevolg.

BMW in weather

In de crash, welke zich afspeelt in de verte, is al mooi te zien dat het schademodel lekker hoog ligt. De onderdelen van de bolides vliegen vrolijk in het rond en worden daadwerkelijk met de wind meegenomen. Ook is te zien dat de speler in kwestie vaak genoeg bijna of helemaal in de spin raakt door het gladde wegdek.

Enviroment

RACEN

In de video wordt erg duidelijk dat je moet knokken voor je plaats in de ranglijsten, in ieder geval met extreem weer tijdens de race. De algehele sfeer is echt heel tof, de druppels op de camera, het gevoel van snelheid en het slechte weer wat heel erg goed neer is gezet. Je wordt bijna bang om snel te racen.  Als racegame fanaat hield ik Project CARS al in de gaten maar na deze video nog meer. Ik ben echt van dit staaltje development onder de indruk en durf wel te zeggen dat Gran Turismo op zal moeten passen voor deze concurrent. Gran Turismo was altijd mijn favoriet maar sinds deel 4 niet echt meer. Dat deel was super slecht en ik heb de delen daarna niet  meer geprobeerd.

En alsof het niet genoeg is, heb ik nog een aantal screens om al in de stemming te komen. Al duurt het nog tot 20 maart voordat deze game uitkomt. Laat in de comments achter wat je van de video en screens vindt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jeffrey
8 jaren geleden

Ik ken project cars niet anders dan met regen… Zit er uberhaupt een zon in de game?

Jeffrey
8 jaren geleden

Ik ken project cars niet anders dan met regen… Zit er uberhaupt een zon in de game?