Vandaag hebben Slightly Mad Studios en BANDAI NAMCO aangekondigd dat Project CARS pas midden mei zal gaan uitkomen. Dit betekent dus weer een uitstel. Je merkt steeds vaker dat de studio’s voorzichtiger zijn geworden sinds de verschillende ramp-releases.

Het verhaal luidt dat het vooral te maken heeft met ‘de toewijding om het spel zo mooi mogelijk op te poetsen’. Maar troost je, je krijgt een genoegdoening in de vorm van wat extra gratis content.

Vrij vertaald luidt de hele verklaring als volgt:

“Ondanks onze lange reputatie en een oorsprong in het maken van veelgeprezen racing games moeten we toegeven dat Project CARS veruit de grootste en meest ingewikkelde game ooit is. Ondanks dat de game al voor 99,9% klaar is, hebben we gemerkt dat die 0,1% van kleine bugs en problemen het meest lastig te tackelen is geweest. We willen, door ons te richten op midden mei, er voor zorgen dat de fans er zeker van kunnen zijn dat wij een game gaan uitbrengen die een aardverschuiving zal veroorzaken.”
aldus Ian Bell, baas van de Studio bij Slightly Mad.

Ian Bell overziet de ontwikkeling van Project CARS
Ian Bell overziet de ontwikkeling van Project CARS

“We willen onze fans wederom danken voor al hun support en geduld. De verwachtingen over Project CARS zijn hoog gespannen bij de racing fans in de wereld. Ze verwachten een vernieuwende speler in het simulatie race genre en we geloven heilig dat onze fans het waard zijn om de game in zijn meest complete en glanzende staat te kunnen spelen vanaf de dag dat hij te koop is. En omdat onze primaire focus ligt en altijd heeft gelegen bij de gaming community en dit ook altijd centraal heeft gestaan tijdens de ontwikkeling, willen we gratis content aan alle spelers gaan aanbieden als compensatie voor dit korte uitstel en als een bevestiging van onze dankbaarheid. Dit cadeau, die onze fans echt wel heel gaaf gaan vinden, zal vanaf dag één verkrijgbaar zijn en wij zullen hier binnenkort meer informatie over gaan geven. Dus hou onze website in de gaten”

Dit is zo’n beetje wat Ian ons laat weten. Dus het sleuteltje van Project CARS zal nog even in de la moeten blijven liggen tot ergens midden mei.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties