Het idee van de nieuwe Tony Hawk’s Pro Skater 5 was heel erg vet. De eerste game uit de reeks stamt uit een ver verleden, het is maar liefst 15 jaar geleden dat we de eerste Pro Skater konden spelen. Na 7 andere games uit te hebben gebracht was de franchise in 2006 toch echt klaar. Pro Skater 5 zou de doorstart zijn om de serie net zo fantastisch te maken als het vroeger was.

Het is bijna 2 maanden geleden dat de game is uitgekomen. De fans waren helemaal lyrisch toen het naar buiten werd gebracht dat er een nieuwe Tony Hawk-game aan zou komen. Iedereen kreeg flashbacks naar de ”goeie ouwe tijd” waar je lekker kon rondscheuren op je skateboard. Helaas is deze goeie ouwe tijd niet meer. Tony Hawk Pro Skater is vergane glorie en dat werd weer met 300% bewezen toen Pro Skater 5 uitkwam afgelopen september.

Waar gaat het mis?

Om te beginnen met de graphics, eigenlijk mag je niet zeggen dat een game kut is door slechte graphics. Maar dit is toch wel een uitzondering op de regel. Je zou denken dat dit een screenshot is van een game uit 2002, maar dit is toch echt de harde waarheid. Op het feit na dat je een Xbox One controller in je handen hebt is er echt niet te zien dat deze game uit 2015 stamt.

tony hawk pro skater 5

Less is more, maar deze vogel gaat niet op voor Activision.

Als het probleem alleen bij de graphics was gebleven viel er nog wel doorheen te kijken. Maar Activision weet écht niet wat ze aan het doen zijn. Misschien vonden ze het leuk om iedereen van plaats te laten ruilen in de studio, de grafisch vormgever ging de scripts uittypen en de koffiejongen mocht de graphics maken. Het is niveau ”Ellen speelt met Microsoft Paint” en dat is ook de reden dat ik nooit in mijn leven een header zal maken voor deze website. De klachten stroomden binnen bij Activision, het spel was overladen met bugs, glitches, technische fouten en nog allerlei ander drama. Met al dit gedoe waren er helaas geen spelers meer over die het daadwerkelijk leuk vonden om de game te spelen. Naar het doosje van de game kijken bracht al zo veel gevoelens met zich mee dat menig gamer met tranen in zijn ogen in de woonkamer zat. Verpesten is ook een vak.

Beloftes om niet na te komen

Een week na de release en na een oneindige stroom aan klachten heeft Activision zijn verontschuldigingen aangeboden aan het publiek en beloofd dat de problemen zo snel mogelijk worden opgelost. Deze oplossing zou in de vorm van een update gaan gebeuren, maar er werd verder niets gezegd over de tijd waarin we deze update kunnen verwachten. Activision wilde er alle tijd aan besteden en zo veel mogelijk meningen te horen van spelers. Hiermee willen ze in één update alle grote problemen oplossen, zodat iedereen blij is en de game volop gaat spelen. Het is inmiddels 50 dagen later en er is een volledige radiostilte. Activision zwijgt als het graf en ik denk dat we allemaal Pro Skater in dat graf kunnen leggen. Deze update zal er nog wel aankomen, maar wie weet pas over 5 jaar. Wel is er vanuit Activision eind oktober naar voren gekomen dat ze bezig zijn met de update. Dit is inmiddels alweer 20 dagen geleden, maar het geeft toch een stukje hoop.

Waarschijnlijk is de reden voor de dramatische game dat het contract tussen Activision en Tony Hawk aan het einde van het jaar af zal lopen. Voor het einde van het contract moest er nog één game gepubliceerd worden, waarom zou je ook je best doen als je er bijna vanaf bent? Waarschijnlijk was dat de gedachtegang van de producenten. We hopen natuurlijk nog op verbetering, dus kruis je vingers en doe vast een schietgebedje, misschien hebben we dan eind van het jaar een fatsoenlijke game na een behoorlijke update.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments