Gisteren werden we bedolven onder Xbox Series nieuws. Een snelle console mede door het gebruik van een SSD. Maar de ruimte is nogal beperkt, zeker op de Series S. Dus in hoeverre is de prijs van 299 euro voor die console wel juist? Hoe zit het namelijk met de externe SSD?

Voor eenieder die dit nog niet weet, om een Series (X|S) game te draaien, moet deze op de interne SSD of de speciale Expansion Card staan. De game draait niet op volle snelheid en met dezelfde prestaties als hij vanaf een externe HD of SSD schijf die via USB wordt ingeladen. En gezien de grootte van de huidige games, zal je interne SSD van je Series S binnen een game of drie vol zitten.

Je zal dus de speciale Expansion Card moeten aanschaffen welke Seagate eind dit jaar gaat uitbrengen om ten volle gebruik van de Xbox Velocity Architecture te kunnen maken. Dat maakt dat we erg nieuwsgierig zijn over de prijs van die benodigde stukje gereedschap. Een oplettende kijker ontdekte op GameStop een productpagina met de mogelijke prijs. En die is, schrik niet, 220 dollar. Of dit de juiste prijs van deze kaart gaat zijn, dat weten we natuurlijk niet. Het kan ook een indicatie zijn.

In de praktijk zal dat betekenen dat je, wil je ten volle gebruik maken van je Xbox Series games, zo’n 220 euro (laten we van een 1 op 1 omzetting uitgaan) meer kwijt dan de aanschafprijs van je console. Zeker bij de kleinere SSD van de Series S ontkom je niet aan deze uitbreiding. Dus hoe we ook juichen over de lage prijs van de Series S (299 euro) maar eigenlijk zou je kunnen zeggen dat we voor een Series S geen 299 euro maar rond de 520 euro kwijt gaan zijn.

Abonneer
Abonneren op
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
meneervalkenburg
meneervalkenburg
2 jaren geleden

Met 1 TB ga je ook niet ver komen, vrees ik dan. Mag van mij wel wat meer capaciteit hebben voor Next gen games…

darow
darow
2 jaren geleden

Er is nog niks bekend over hoe groot de games zijn.
Daarnaast ben je niet verplicht om deze expansion te kopen.
Enige voordeel dat deze expansion heeft is dat games er net zoals op de interne harde schijf bijna direct worden geladen.
Je kunt ook gewoon een normale externe schijf erop aansluiten

darow
darow
2 jaren geleden
Reply to  Rob

Bedankt voor de informatie. Ik heb het toch verkeerd begrepen dan.

Ik voorzie dan wel wat moeilijkheden voor diegene met de series s. 500 GB is wel vrij weinig hoor.

Ik hang er sws een 4 tb usb aan. Binnen 15 minuten is de game naar de interne schijf gekopieerd.