De nieuwe Forza motorsports game, Forza 6, komt volgende maand al uit. Vandaag hebben we de game alvast mogen zien en spelen.

Even wat getallen. Forza 6 heeft 26 locaties, ook nieuwe locaties zoals Daytona zijn toegevoegd. Twee andere belangrijke getallen zijn 1080p en 60 fps, vanaf dag één is dit ook het uitgangspunt geweest. Er zijn niet achteraf optimalisaties doorgevoerd om deze resolutie en framerate voor elkaar te krijgen, dat beloven andere ontwikkelaars wel, maar zoals we zien is dat altijd een probleem, aldus Turn 10.

De game heeft meer dan 450 auto’s. 450! En stuk voor stuk zijn ze te bekijken in Forza Vista. De virtuele showroom waar je de buitenkant en binnenkant van de auto uitgebreid kunt bekijken.

Forza 6

Nattigheid

Een belangrijke feature in de vorige Forza was om alle tracks in de game zo realistisch mogelijk te maken. Ze zijn toen met lasers over de banen geweest en hebben elk stukje van de baan zo realistisch mogelijk proberen na te maken.

In deze Forza is de grote nieuwe feature: regen. De vorige Forza’s hadden wel goed en slecht weer, bij slecht weer kreeg de baan wat minder tractie, maar echt realistisch is dat niet. Nu is het zo realistisch mogelijk nagemaakt. Na Project CARS en Driveclub is Forza nu dus ook aan de beurt om “the rain experience” te beleven.

De game ziet er in de regen prachtig uit. De druppels rollen realistisch over de auto als je snelheid maakt en ook het natte wegdek met de plassen water ziet er erg goed uit. Ook tijdens het racen merk je de natte baan, je hebt minder grip, ook verlies je even de controle over de banden als je ermee door een plas rijdt.

Gamemodes

De Forza 5 gamemodes zijn allemaal aanwezig. Free play, multiplayer, rivals en career. In career mode kun je kiezen uit 5 race-genres, van GT3 tot aan klassiekers. Je kunt verschillende seizoenen tegelijkertijd spelen, zodat je racepatroon zo gevarieerd is als je maar wilt.

Forza 6

Een nieuwe gamemode is leagues. In deze multiplayer modus wordt je ingedeeld in een virtuele divisie. Door punten te scoren kun je toetreden in betere divisies. Ook zit er een verschil in dirty racers en clean racers, deze worden ingedeeld bij elkaar, zodat je te maken hebt met zelfde soort tegenstanders.

In de top-league bevinden zich de beste Forza spelers en echte pro racers. Met deze spelers worden exclusieve races georganiseerd. In de nieuwe spectator mode kun je deze races live bijwonen.

Turn 10 maakt DirectX 12

We vroegen of DirectX 12 nog wat te maken heeft met het voor elkaar krijgen van 1080p met 60 fps. “We gebruiken geen DirectX 12” was het antwoord. Forza 6 is al zolang in ontwikkeling en gebruik DirectX 11. Turn 10 heeft wel veel optimalisaties doorgevoerd op DirectX die inmiddels door Microsoft zijn overgenomen in de nieuwe DirectX 12. Studio’s zoals Turn 10 zijn dus verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een API als DirectX 12.

De game verschijnt 15 september, exclusief voor de Xbox One. De review lees je op XboxNederland.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments