Ja hallo, is dit nu een review of een preview hoor ik je denken. Nou, laat ik het maar een review van een preview noemen. Want één van de meest besproken en omstreden games is eindelijk onderdeel van het Preview Program. Denk aan Arnold Schwarzenegger met een helm op en je weet het: ik heb het natuurlijk over Conan Exiles.

Om maar met de bijl in huis te vallen: nee, Conan Exiles is geen filmgame, dus we kunnen gerust ademhalen. Hoewel, de game zit in Early Acces en waarom dat zo is wordt al snel duidelijk. Maar daar kom ik straks op. Exiles is een MMORPG.

Aan het begin van de game mag je als speler je eigen personage ontwerpen. Uiteraard mag je kiezen uit een man of vrouw. Daarna kies je de uiterlijke kenmerken zoals kapsel, ogen, oren en ga zo maar door. Wat daarna interessant is,is het kiezen van ras en geloofsovertuiging. Dat laatste geeft jouw personage een speciale geest die opgeroepen kan worden. Zo is er de ‘Avatar of Set’ die je de gelegenheid geeft om gedurende korte tijd een reusachtige slang op te roepen die afrekent met je vijanden.Of wat dacht je van die van Mitra? Deze zorgt ervoor dat je hulp krijgt van een enorme bronzen reus.

Het oproepen van deze reuzen vraagt trouwens wel een precieze timing. Deze worden namelijk opgeroepen via een ritueel. Tijdens dit ritueel kun je afgeslacht worden door andere spelers, terwijl je zelf helemaal niks kan doen. En je tegenstanders krijgen ook nog eens een melding dat er een zogeheten Avatar aan komt. Maar mocht je zo ver komen, dan krijg je wel een enorme god op het slagveld, die jij mag besturen. Episch!

Grafisch

Als we gaan kijken naar de graphics, dan zit de game goed. Zandkorreltjes zijn los van elkaar te onderscheiden, briesjes wind jagen door de woestijn en water ziet eruit zoals water eruit hoort te zien. Als je daarnaast mee neemt dat deze game in de toekomst Xbox One X Enhanced wordt, dan weet je dat je je over het uiterlijk van de game geen zorgen hoeft te maken.

Nou, dat klinkt niet verkeerd hoor ik je denken. En dat is het zeker niet. Er zijn echter voor mij op dit moment een aantal punten van kritiek. Zo staat of valt een MMORPG met goede servers. De afgelopen weken was ik vaak niet in staat om een server te betreden. Lukte dit wel, dan kreeg ik vaak te maken met crashes, waarbij ik terug naar home werd gebracht.

Patch

Toch gloort er hoop aan de horizon, want terwijl ik dit schrijf is er een patch uitgebracht die deze problemen zou moeten oplossen. Helaas ben ik nog niet in staat geweest om dit te testen, maar dat ga ik zeker doen!

Net als games als 7 Days to Die, Ark en We Happy Few is het in Conan belangrijk dat je op tijd eet, niet te lang in hitte of kou blijft en uiteraard zorgt voor XP waarmee je level stijgt en je vaardigheidspunten verdient. Persoonlijk ben ik wel een beetje klaar met het eet op tijd, blijf warm en ga zo maar door verhaal. Ik snap dat het een extra vorm van realisme met zich mee brengt, maar het trekt mij echt uit mijn beleving als ik ergens vijftien kilometer verderop moet zijn en tijdens het lopen sterf aan honger. Mocht je zelf echter wel van dit soort games houden, dan mag je dit natuurlijk buiten beschouwing laten.

Wat daarnaast opvalt is dat de game nog veel framedrops en bugs kent. Tijdens het lopen bevriest vaak even mijn scherm waarna ik weer verder mag. Waar de game een pluim in verdient is hoe rijk de wereld gevuld is. Zowel met objecten als dieren. Je gaat van oase’s over in kleine bossen en van daaruit naar bergen. In oase’s vindt je langs het water dieren als hyena’s, antilopen en krokodillen. Vreemd genoeg deden krokodillen echter wel graag aan pirouettes.

Conclusie

Conan Exiles is een game die zonder twijfel veel potentie heeft. De wereld van Conan is groot en laat je zeker je ogen uitkijken en ik weet zeker dat ik nog niet alles heb gezien.. Het is jammer dat ik de game niet zoveel heb mogen spelen als ik had gewild, vanwege de problemen met de servers. Daarnaast zijn de frame drops en bugs op dit moment echt vervelend. De epische avatars die je kunt oproepen en besturen zijn echter wel erg vet te noemen en ook voor de grafische pracht verdient ontwikkelaar Funcom een compliment. Het is echter onmogelijk om deze game op dit moment een cijfer te geven, daar deze midden in Early Access zit. Ik ben echter benieuwd naar de patch en ga die zeker uitproberen. Het eindresultaat, moet uiteindelijk in maart 2018 uitkomen. In de gaten houden dus!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments