[Preview] Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy – Gerechtigheid voor allen

Op 25 januari 2024 arriveert Apollo Justice Ace Attorney voor het eerst in de geschiedenis op de Xbox. Vanuit Capcom kreeg ik de mogelijkheid om een aantal zaken eens stevig aan de tand te voelen. Kunnen wij met behulp van Phoenix Wright en Apollo Justice de zaken tot een goed einde brengen?

Toen ik in maart 2006 in de winkel de game Phoenix Wright: Ace Attorney kocht voor de Nintendo DS, had ik nooit bedacht dat ik gecharmeerd zou raken van een game waarin veel praten, onderzoeken en puzzelen de basis zouden zijn. Toch gebeurde het. De game waarin Phoenix Wright vocht om zijn cliënten vrij te krijgen bevatte ontzettend veel plotwendingen, bizarre personages en fantastische soundtracks. Een aantal jaren later verscheen de Nintendo 3DS. Hierop verschenen nog meerdere Ace Attorney games en werd ook een nieuw personage geïntroduceerd: Apollo Justice. Helaas heb ik nooit de mogelijkheid gehad om deze games nog te checken en juist daarom was ik blij met het nieuws dat een aantal hiervan nu naar de Xbox kwamen.

Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy bevat namelijk Apollo Justice: Ace Attorney, Phoenix Wright: Ace Attorney – Dual Destinies en Spirit of Justice. Gezien deze delen eerder zijn uitgekomen bevat dit pakket dus remakes van eerder genoemde delen. Opvallend hierin is dat de game ooit is gemaakt voor het tweede scherm van de 3DS, maar dat dit ondertussen ook perfect werkt voor de Xbox. Dit alles met verbeterde graphics en muziek.

In deze games staan de momenten waarin je op onderzoek gaat en de momenten waarbij je in de rechtbank staat centraal. Tijdens je onderzoeken verzamel je bewijs, praat je met mensen en verzamel je via point en click nieuwe informatie die kan leiden tot een succeszaak. Tijdens je dagen in de rechtbank, verhoor je getuigen, presenteer je bewijs en confronteer je de mensen met hun leugens. De game weet hier een leuke dosis humor in te gooien die ik in ieder geval al kan waarderen. Daarnaast mogen de legendarische uitspraken als OBJECTION, HOLD IT en TAKE THAT niet ontbreken.

Men heeft in de tussentijd een aantal mogelijkheden toegevoegd om de game plezieriger om te spelen te maken. Geen zin om steeds op de A-knop te drukken om verder te gaan in een gesprek? Dan zet je hem op autoplay. Wil je dat alles helemaal automatisch gaat, dan kun je zelfs nog kiezen voor Story Mode. Hiermee wordt de hele game voor jou gespeeld. De game laat zich hiermee eigenlijke spelen als een film.

Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy is een groot pakket waar fans en nieuwkomers heel veel plezier aan kunnen beleven. Een echte uitspraak kunnen we nog niet doen, daarvoor zullen we de game nog uitgebreider moeten gaan spelen. Wanneer ik hiervoor genoeg bewijs heb verzameld, dan lees je de uitspraak uiteraard bij ons!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties