Press Play is een studio met een nieuw concept binnen Microsoft. De studio heeft drie prototypes van mogelijke games ontwikkeld en nu is de keuze aan de gamers. Welke game gaat uiteindelijk afgemaakt worden? Press Play heeft van alle drie de games behoorlijk veel informatie online staan. Niet alleen wat het spel inhoudt en waarom ze deze game willen ontwikkelen, maar ook meerdere video’s en behoorlijk vette artworks.

Project Dwarka

Project Dwarka is een fantasy game, met zoals de studio het zelf noemt, badass dwergen. Het speelt zich allemaal af in een middeleeuwse wereld waar nog weinig magie over is. Dwarka zal vooral gaan om het co-op element. De missies zullen tussen de 10 en 30 minuten duren en deze first person action co-op game (een behoorlijke mond vol) zal je toestaan om je klasse iedere missie te veranderen. Zo zul je nooit meer het hele spel spijt hebben van een slechte keuze. Bevalt de klasse die je hebt gekozen niet? Dan probeer je de volgende missie toch een ander uit! Het spel heeft meerdere modes, je kunt de campaign spelen en het verhaal van de dwergen volgen. Maar je kunt ook spelen met andere dwergen in een race om goud, of dodelijke dungeons verkennen.

Hieronder kun je de korte teaser bekijken van het prototype van Project Dwarka. Het is een prototype, dus dit weerspiegelt nog niet hoe de uiteindelijke versie van het spel eruit zal gaan zien.
Voor meer info over Dwarka en de vette artworks klik je hier!

Project Karoo

Ook Project Karoo is een multiplayer game, wel met een volledig ander idee dan voor Dwarka is gebruikt. Karoo zal een contruction game worden, hierin kun je jouw eigen voertuigen bouwen en daarmee de wereld in Karoo rond toeren. Waar de meeste construction games niets doen voor het multiplayer aspect, staat dat juist centraal in Karoo. Het zal de eerste open wereld multiplayer construction game worden die zich houdt aan de fysica van de echte wereld. Je kunt een standaard voertuig bouwen, maar ook iets maken wat complexer is dan de Scarab uit Halo. Het voertuig kan ook meerdere zittingen hebben waardoor je met je vrienden de wereld kunt gaan ontdekken. Dit kan met vrienden thuis op de bank door middel van een splitscreen, maar ook online is hiervoor een optie. Je zal beginnen in een woestijn waar je meerdere missies kunt doen, vrienden uit kunt dagen en ook op maat gemaakte avonturen kunt beleven.

In de game bestaan twee modes, de free-builder mode en de adventure mode. In de free-builder mode, kan je zoals verwacht, alles bouwen zonder enige restrictie. Terwijl je in de adventure mode gebonden bent aan de spullen die je hebt, verdient of die je ontdekt in de wereld van Karoo. Mocht je met jouw scheurmonster tegen een berg aan rijden zal deze ook in duizenden stukjes uiteenvallen. De wereld van Karoo zal zelfs bewoond worden, niet alleen door mensen en dieren, maar er zijn ook plannen om dino’s weer het leven in te blazen. Als je fan bent van LEGO is Karoo ook zeker iets wat je fantastisch zult vinden. Als je meer wilt lezen over Karoo, klik dan hier! Ook deze teaser is nog niet wat het eindresultaat zal worden, maar geeft een goed beeld van het concept.

 

Project Knoxville

Het derde prototype is Knoxville, dit is een third person multiplayer action-survival game. Het is een sadistisch spel waar je moet samenwerken om te kunnen overleven, maar je moet uiteindelijk ook tegen elkaar werken. Het heeft een beetje het sadistische gevoel van de film The Hunger Games. Het grote verschil is dat in Knoxville iedereen kan overleven, maar dan moet ook echt iedereen samenwerken. Echter moeten hebzucht en egoïsme zeker op de laatste plaats komen. Het spel zal bestaan uit meerdere rondes, met 10-20 minuten per ronde. Press Play wil hiermee een game maken waar het multiplayer aspect verder gaat dan ooit tevoren. Het spel moet niet alleen spannend worden om te spelen, maar ook om te kijken. Of dit nou gaat via Twitter of Twitch, het moet voor iedereen een spannende en vermakelijke game zijn. Het survival element zal niet draaien om zombies, eten of onderdak vinden. Maar het spel zal zich blijven evolueren, zelfs nadat het is uitgebracht. Als speler zul je ook de in-game personages kunnen aanpassen, dit maakt hen slimmer en bewuster van de omstandigheden in het spel.

Als toeschouwer zul je ook meer kunnen doen dan alleen maar kijken, er zullen methodes komen om spelers te sponsoren, grote events te organiseren en je kunt ook weddenschappen afleggen met speciaal geld binnen het spel. De arena’s zullen tijdens het spel kunnen worden aangepast, hierdoor zal het altijd optimaal spannend blijven voor zowel de spelers als de toeschouwers. Zelfs als je gestorven bent tijdens de strijd kun je nog invloed uitoefenen op de arena, hierdoor blijft het voor jou en jouw sponsoren toch nog interessant. Je kunt vrienden helpen, maar ook vijanden tegenzitten. Spawn bijvoorbeeld een roofdier naast de persoon die je heeft vermoord om hem het in-game leven zuur te maken. Wapens zullen schaars zijn in de arena, maar zijn wel te vinden op allerlei verschillende plekken. Door de schaarste zul je toch jouw tegenstanders moeten aanvechten om zo sterker uit de strijd te komen, die meestal zal eindigen in de dood van één van jullie twee. Ook zal er een update systeem komen waar de spelers in de arena kunnen worden geüpdate om zo hun reputatie omhoog te schroeven.

Hier is de teaser slechts een filmpje om het concept van Knoxville te laten zien. De uiteindelijke game heeft nog jaren aan uitwerking nodig, dus dit zal in geen velden of wegen lijken op de game die het uiteindelijk zal worden. Voor meer informatie over Knoxville klik je hier.

Mijn persoonlijke favoriet? Karoo lijkt me heel erg leuk, maar zal waarschijnlijk wat minder uren gameplay bevatten dan het uitgebreide Knoxville. Hoe dan ook is er voor ieder wat wils. Stemmen op de games kan tot en met 1 september via deze link. Op 8 september wordt een winnaar gekozen. Ik heb mijn keuze al gemaakt. Nu nog wachten of de game ook echt als winnaar uit de race zal komen!

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Jeffrey
7 jaren geleden

Heb voor Knoxville gekozen, Karoo lijkt me trouwens ook vet. Kunnen ze niet beide games gewoon maken?

Tom
Tom
7 jaren geleden

Project karoo!!

Slaman
Slaman
7 jaren geleden

Ik vind Karoo en Knoxville allebei vet, maar toch spreekt Knoxville mij veel meer aan