Microsoft heeft Power On: The Story of Xbox uitgebracht, een documentaire serie die gratis via YouTube te bekijken is.

De documentaire is opgesplitst in zes delen die elk ongeveer 40 minuten duren. De nadruk ligt op de oorsprong van het platform en hoe de eerste Xbox tot stand kwam. Het loopt vanaf het allereerste begin van de Xbox, via zaken als Microsofts poging om Nintendo te kopen, hoe het Xbox-team letterlijk de Windows-kernel stal om hun console te laten draaien, de Red Ring of Death debacle en nog veel meer. Het tot stand brengen van Xbox was een zware strijd voor de kleine groep binnen Microsoft die vastbesloten was om het tot leven te brengen.

Hoofdstuk 1: De Afvalligen – Een klein team van nieuwkomers probeert Microsoft ervan te overtuigen dat het tijd is om in de consolebusiness te stappen.

Hoofdstuk 2: Het bloedbad van Valentijnsdag – De strijd om de huiskamer is gestreden, maar niet zonder aanzienlijke kosten en risico’s.

Hoofdstuk 3: En het ging niet aan – De twijfel neemt toe als problemen de lancering van de Xbox in 2001 dreigen te verpesten.

Hoofdstuk 4: Cool…en nu? – Een console is maar zo goed als zijn spelletjes… en de Xbox heeft een spelbreker nodig om te overleven. Enter Halo.

Hoofdstuk 5: De Red Ring of Death – De vraag naar de Xbox 360 bereikt een hoogtepunt, maar een kritieke storing bedreigt het succes.

Hoofdstuk 6: TV… of geen TV? – Xbox raakt de weg kwijt. Kan een voormalige stagiair het team weer op de rails krijgen?

Het is een interessante terugblik op het maken van de console en hoewel er natuurlijk een zekere nostalgische kijk is op hoe het allemaal in elkaar stak, is men ook niet bang om de grote misstappen van Microsoft te erkennen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments