Eén van Sega’s duurste games ooit: Shenmue. Ik heb de game zelf nooit gespeeld, simpelweg omdat ik toen nog met andere kleuters met Lego aan het spelen was. Maar als ik al die gasten om me heen zo hoor, is een remaster van deze game wel op zijn plaats!

Whois ShenmueHD.com

Een remaster is door Sega zelf nooit aangekondigd (alhoewel de uitgever er wel over heeft nagedacht). Maar há, één of andere internetgekkie is erachter gekomen dat de domeinnaam ShenmueHD.com officieel geregistreerd staat. Dit zou dus kunnen betekenen dat we binnenkort een leuk berichtje kunnen krijgen van Sega, maar goed. Dat is natuurlijk nog niet zeker, nog even de billen bij elkaar knijpen dus!

Kijk, dit is Shenmue.

Waarom nu pas?

Goede vraag, bedankt. Nou, kijk. Het zit namelijk zo. Shenmue zit vol met gelicenseerde crap, ofwel shit waarvoor je dus eerst weer de licenties moet regelen en toestemmingen moet vragen voordat je zo’n ‘remaster’ uitbrengt of überhaupt aankondigt. Nu zou je zeggen dat Sega daar tijd zat voor heeft, gezien ze daar toch geen kloten doen, maar niks is minder waar helaas. Sega is namelijk druk bezig met de voorproductie van Shenmue 3 (jeej)!

Het is dus allemaal een beetje rommelig en niks is zeker. Maar laten we (of eigenlijk jullie) de goede hoop erin houden en het nog even afwachten. Hopelijk wordt dat wachten dan weer netjes beloond.

Nou, mazzel hé!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments