Het lijkt weer de week van lekken te zijn. En dan met name bij Activision. Waar eerder al posters van Destiny 2 voorbij kwamen, is het nu de beurt aan Call of Duty. En dat levert een aantal interessante nieuwtjes op.

Een anonieme gebruiker heeft via Reddit screenshots van de mogelijke nieuwe Call of Duty gedeeld. Ondanks de anonimiteit van deze gebruiker, wordt gemeld dat deze ook verantwoordelijk was voor het lekken van Infinite Warfare en Modern Warfare Remastered vorig jaar.

De nieuwe Call of Duty zou terug gaan naar de Tweede Wereldoorlog en daarom de toepasselijke naam Call of Duty WWII moeten gaan krijgen. Sledgehammer Games zou de ontwikkeling op zich hebben genomen. Sledgehammer Games was ook verantwoordelijk voor Modern Warfare 3 en Advanced Warfare.

In 2014 liet Michael Condrey, Hoofd Studio bij Sledgehammer Games, al weten dat hij graag een Call of Duty in wereldoorlog 2 stijl zou willen zien: “Ik denk dat de nieuwe game met de laatste productie techniek in een wereldoorlog 2 setting zoals dat in Band of Brothers, geweldig zou zijn”.

In 2015 liet Activision Publishing CEO Eric Hirschberg tijdens een interview los dat het ‘zeker mogelijk’ was dat er een nieuwe wereldoorlog 2 Call of Duty zou kunnen komen: “Dit soort dingen gebeuren dus men is zeker bezig met innovatie en nieuwe ideeen in dit al oude genre. Dit opent de mogelijkheid om datgene wat oud is weer nieuw te maken”.

En pas geleden liet men tijdens de jaarlijkse winstvergadering weten dat Call of Duty “back to its roots” zou gaan en dat “traditional combat will once again take center stage,” .

Op de plaatjes zien we onder andere hoesontwerpen van de game en een aantal art ontwerpen. Het Call of Duty logo zien we hier duidelijk aanwezig. Het kan natuurlijk zo zijn dat iemand creatief is geweest en het niet op waarheid berust. Activision heeft zelf nog geen reactie gegeven, maar verwacht wordt dat men tijdens de E3 met een aankondiging komt.

Wat denken jullie, zou Call of Duty nu eindelijk terug gaan naar WOII?

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Jochem
Jochem
5 jaren geleden

Ik denk het wel, offtopic: wanneer worden de winnaar(s?) Bekend gemaakt van de enquête? Mvg.