Fans wachten er al jaren op, een vervolg op Marvel vs. Capcom 3 uit 2011. Komt de game dan eindelijk?

De franchise is mij bekend, maar ook totaal weer niet. Ik weet dat het bestaat, maar daar houdt het bij op. Nooit gespeeld, nooit in verdiept. Wat ik wel weet is dat heel veel fans op een vervolg zitten te wachten. Marvel vs. Capcom is een fighting game waar helden uit het Marvel universum (Iron Man, Captain America, The Hulk, Thor, Doctor Strange etc.) vechten tegen de krijgers uit het Capcom universum (Street Fighter, Devil May Cry, Viewtiful Joe, Resident Evil etc.). Het gerucht gaat dat er volgende week op de Sony’s Playstation Experience pannenkoekenbeurs bekend wordt gemaakt dat Marvel vs. Capcom 4 in 2017 uit zal komen.

marvel-vs-capcom-3-all-characters-unlockable-guide-screenshot-small

Hoe kom je daar bij?

Het is een gerucht, dus neem het met een korreltje zout. Van wie het allemaal komt, geen idee. Zal wel weer via via zijn en op de wandelgangen gehoord, blabla. Waar het op neer komt is dat Marvel vs. Capcom 4 nieuwe designs zal doorvoeren van Marvel helden die meer op de films lijken van (ongeveer) de afgelopen 10 jaar. Nu zijn bijvoorbeeld helden als Ant-Man en Groot (Guardians of the Galaxy) een stuk populairder dan in de stripboeken. Iron Man zal ook meer op de film-variant lijken en de rest van The Avengers krijgen waarschijnlijke dezelfde behandeling. Is dat een positieve ontwikkeling? Dat weet ik niet. Ik vind de stripboeken versies stiekem leuker.

marvelfilm

De reden om te geloven dat deze game niet komt, is dat Capcom’s afspraak met Marvel (om de helden te gebruiken) in 2013 is verlopen. Daardoor werden ook DLC pakketten uit de Store gehaald.

Doet ie het of doet ie het niet?

Een overeenkomst met Marvel kan natuurlijk opnieuw worden afgesloten, maar er is eigenlijk vrij weinig reden om te geloven dat de game komt. Misschien is er achter gesloten deuren allang iets ondertekend en komt de game wel, maar tijd zal het leren. De populariteit van de game is in ieder geval wel gestegen, maar met fans heb je altijd last van een vocal minority en dus een minderheid die roept dat ze het spel willen en vervolgens misschien niet eens kopen als het spel uit is. De game Ultimate Marvel vs. Capcom 3 wordt nog wel gespeeld op het jaarlijkse Evo toernooi (eSports), maar ook dat zet geen zoden aan de dijk qua massa verkopen.

Uiteraard spreken vertegenwoordigers van Marvel en Capcom zich niet concreet uit over de komst van het spel en moeten we nog even uitgaan van gebakken lucht. Marvel is op de hoogte van de fans en wil ze graag tegemoetkomen, maar dat zegt nog niks. Kortom, geduld is een schone zaak.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments