We hebben weer een poll voor je. Vind jij dat reclame in video games moet kunnen?

De afgelopen weken hebben we tijdens onze wekelijkse podcast regelmatig gesproken over reclame in video games. Eerder dit jaar zagen we kleine advertenties in tegels op het Xbox-dashboard verschijnen. Later dit jaar zagen spelers tijdens de release van Starfield en Call of Duty een enorme advertentie in beeld wanneer zij op hun Xbox gingen inloggen. En eerder deze week kregen spelers in Assassin’s Creed Odyssey een reclame tegel in beeld in de game. Enkele uren later werd deze advertentie door Ubisoft weggehaald onder het mom van ‘een error’.

Binnen de redactie heeft het afgelopen podcast tot discussie geleid. Waar stopt deze trend? Moeten we ons voorbereiden op de komst van advertenties in video games? Zoals de zeldzame televisiekijker (bestaan ze nog?) een reclameblok tijdens de uitzending krijgt?

Hoe dan ook, het brengt ons tot de volgende stelling, namelijk: reclame in video games moet kunnen! Heb je hier een mening over? Laat dan van je horen:

Reclame in video games moet kunnen

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
Abonneer
Abonneren op
4 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Picnic82
Picnic82
3 maanden geleden

Ligt eraan waar de reclames zitten. Het het startscherm (waar ze vaak al zitten) maakt het me niet uit. Zelfde in een shop. Bij sportgames op reclame borden of in Cyberpunk via reclamezuilen in de stad zelf, helemaal prima. Maar kom niet met een dikke popup tijdens het spel zelf.

Martinspire
Martinspire
3 maanden geleden

Full screen advertenties en dingen die je gameplay onderbreken zijn not-done. Maar een tegeltje hier en daar, wat billboards ingame (of andere geïntegreerde stuff) vind ik prima. Het blijft gewoon een tactiek die werkt en op zich mag je gamers best laten weten dat je nieuwe content hebt gemaakt of een nieuw deel hebt uitgebracht.

Maar waarom zijn het altijd saaie dingen en niet iets wat het medium goed gebruikt om iets te verkopen?