Gisteravond om klokslag 18:00 was het zo ver: de Early Access van Call of Duty Modern Warfare III ging live. Helaas leverde de release voor Xbox spelers een nare verrassing op.

Gamers die hun Xbox namelijk op hadden gestart werden vanaf het beginscherm getrakteerd op een advertentie van Call of Duty: Modern Warfare III. Om het geheel nog even iets erger te maken: de ad gaf de optie om de game te kopen of te upgraden naar de Vault Edition. De game is sinds de overname van Activision Blizzard eigendom van Microsoft. Blijkbaar moest de game daarom direct als first party titel worden uitgelicht. Een soortgelijke ad werd overigens recent ook al gebruikt om de release van Starfield te promoten, benadrukte ook de Director of Marketing van Xbox op social media platform X.

De Xbox Community spreekt hier online in ieder geval schande van en maakt zich zorgen. Men begrijpt niet dat er betaald moet worden voor de hardware van hun console, de daarbij behorende abonnementen en dat er dan toch nog op een nogal intrusieve wijze reclames worden aangeboden. Sterker nog, de angst groeit dat we straks een duurdere variant krijgen van Game Pass die reclamevrij is. Zo ver zien we het nog niet komen gezien de toch wel woedende reacties online. Ondertussen lijkt de ad ook weer verwijderd.

Nu klik je zo’n advertentie natuurlijk makkelijk weer weg. Maar het laat wel de vraag open: Vinden we dit oké? Of maken we ons zorgen om deze ontwikkeling? Laat het ons vandaag nog weten in onderstaande poll, dan bespreken we de uitslag hiervan vanavond in onze podcast de Week met XBNL!

Schermvullende advertenties op het dashboard van je Xbox moeten kunnen!

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
Abonneer
Abonneren op
5 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Rik
Beheerder
Rik
1 maand geleden

Ik ben er niet echt blij mee. Reclames op de Xbox geen probleem, maar gebruik hier tegels voor in de Store. Zoals het nu gedaan is met CoD III vind ik het wel erg ‘in your face’. Het roept ook vragen op als ‘wat is de volgende stap’? Ik ben dus voor ‘nee’ gegaan in de poll, hoewel ik wel denk dat reclames een manier kunnen zijn om prijs van de subscriptie acceptabel te houden, maar niet op deze manier.

Picnic82
Picnic82
1 maand geleden

Dit soort in your face reclames kan ik me aan storen inderdaad.
Die kleine reclames in die tegels vind ik helemaal prima (ook in het homescreen).
Heb ook zo’n reclame tegeltje op mijn samsung TV in een menubalk. Heb ik totaal geen last van.
Maar op deze stelling heb ik dus op Nee gestemd. Dit gaat me te ver.

Martinspire
Martinspire
1 maand geleden

Schermvullend vind ik te ver gaan. Maar gewoon een tegeltje hier en daar is prima.

Pethor
Pethor
1 maand geleden

Gewoon de tegels blijven gebruiken voor de sponsored ads, geen fullscreen hier kan je niet omheen troep.

Little 3vil
Little 3vil
1 maand geleden

Ik ben het wel eens met de algemene mening hier. Ik vind het niet super storend maar liever gewoon een tegel op het dashboard. Had ook een mooie 3e optie in de poll kunnen zijn want eigenlijk ben ik het met beide getoonde keuzes niet eens 😘