Ze zijn zuur. Wie? Nou, onze PlayStation vrienden en met name de MLB-fans. Tja, kies dan ook voor een Xbox.

Deze maand gaat hij komen. Mocht je het gemist hebben, na lange tijd gaan we weer een triple A Baseball-game op onze geliefde Xdoos zien. MLB The Show 21 komt uit op de Xbox One en Xbox Series X|S. Dat is bijzonder want dit was al jaren een PlayStation Exclusive. Je weet wel, waar je in de onderste regionen van je lichaam zo blij van wordt. Tenminste, de PlayStation vrienden schermen daar altijd zo heftig mee, hun exclusives (die soms ook steengoed zijn, dat mag gezegd worden).

Maar nu zijn de rapen gaar bij onze PS-aanhangers. Want zoals jullie waarschijnlijk wel weten komt MLB gelijk in de Xbox Game Pass. En hoeft het overgrote deel van de Xbox-bezitters geen cent extra te betalen om deze game te spelen. Dat is mooi Kwalitatief Uitermate Teleurstellend als je nou zo PlayStation minded bent dat een ander merk er bij jou absoluut niet in komt. Want dan zal je gewoon eurootjes moeten dokken voor deze game.

Natuurlijk staan onze PS-vrienden gelijk vooraan om het bericht minder erg te maken. “Het is maar een baseball-game, wie maakt zich hier druk om…enz enz”. Jongens, het geeft niet. We voelen jullie pijn echt…

Maar hoe komt dat nou? Hoe kan Sony een eigen game cadeau doen aan de Xbox Game Pass abonnees? Is dat niet een beetje spugen naar je eigen fans? Het start allemaal bij de uitgever, MLB. Zij vinden dat, nu de game ook multiplatform is geworden, zoveel mogelijk spelers het spel moeten ervaren.

Een onderdeel van het doel dit jaar is dat MLB de franchise naar meer spelers en baseball fans wil brengen. Deze beslissing zorgt voor een unieke mogelijkheid, namelijk MLB The Show het merk voor baseball video games maken.

Hoe zuur dit ook is voor die gamers die zich diep in de loopgraven van de console-oorlog bevinden, het is wel logisch dat de uitgever dit doet. Je game naar zoveel mogelijk spelers brengen gaat nu eenmaal heel snel als je de 18 miljoen Xbox Game Pass leden er even bijhaalt. En hoe we het ook wenden of draaien, zaken zijn zaken. Dus lieve PlayStation-vrienden, jullie kunnen nog overstappen. Come to the dark side, we have the Game Pass.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
JanHaan
JanHaan
1 jaar geleden

Het is nog niet bij de Sony-fans doorgedrongen hoe belangrijk de Gamepass is voor Microsoft. Ik weet niet of de Gamepass goed is voor de Gamemarkt, want ik koop geen game meer. Helaas had ik Dirt 5 en AC Valhalla net te vroeg gekocht niet wetende dat deze 2 titels ook gratis zouden worden. Outriders stond ook op mijn lijstje, maar die heb ik dus mooi gratis kunnen downloaden. Toch zal ik nog een PS5 erbij kopen zodra ik de kans krijg, Sony heeft natuurlijk nog steeds een aantal mooie games die ik graag op de PS5 wil spelen.