Lees de XBNL koppen die naar voren komen met het trefwoord ‘crossplay’ er maar eens op na. Onze headlines spreken boekdelen: Sony moet niks van crossplay weten, tenzij er aan te verdienen valt. Ook in het geval van Borderlands 3 gooit het bedrijf roet in ons eten.

De vertrouwde Playstation slogans ‘For the players’ en ‘Play has no limits’ hebben aan kracht ingeboet, inmiddels zijn ze vooral goed voor een lach. Zo kwam het bedrijf met een bewering dat ze crossplay helemaal niet nodig hebben… ze bieden immers toch de beste ervaring? Of wat dacht je van de vette leugen dat het technisch onmogelijk is om crossplay te implementeren? Een echte dijenkletser. Vooral toen Epic Games crossplay ‘per ongeluk’ activeerde in Fortnite.

Nee, het gaat Sony hier vooral om geld. Dankzij de Apple versus Epic rechtzaak die gaande is hebben we recent geleerd dat Sony hen een overeenkomst heeft laten tekenen om crossplay mogelijk te maken met Playstation. Daarbij heeft Epic moeten instemmen om Sony, onder bepaalde omstandigheden, deelt in hun omzet. Dit is waarschijnlijk de reden is dat uitgever 2K Games de ontwikkelaar van Borderlands een halt heeft toegeroepen:

Gearbox werkte aan een update om crossplay mogelijk te maken voor alle platformen waarop Borderlands 3 is te spelen. Randy Pitchford deelde op 27 mei de bovenstaande tweet, waaruit blijkt dat, voorafgaande aan de certificering van de Borderlands 3 update, hun uitgever 2K hen verzocht om specifiek de ondersteuning voor Playstation consoles er weer uit te slopen.

Of het Sony werkelijk alleen om het geld gaat, of dat hier een soort ontmoedigingsbeleid gevoerd wordt, dat is lastig te zeggen. Ik kan mij niet voorstellen dat het verhaal geen staartje krijgt. Voor wat betreft Borderlands spelers is het fijn te weten dat crossplay tussen pc en de Xbox consoles mogelijk is gemaakt. Wanneer de update precies verschijnt is nog niet bekend.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Dynko
Dynko
1 jaar geleden

Ik zou crossplatform voor alle titels willen! Waarom wil Sony die rivaliteit hoog houden en het onmogelijk maken om vrienden die over verschillende platformen beschikken samen te spelen? Nou heb ik me nog nooit aan deze serie gewaagd en is dit persoonlijk niet echt een teleurstelling, je weet wel dat de deur dichtgegooid wordt voor andere titels die in de toekomst het levenslicht zien. treurig hoor.