Als je YouTube of Twitch een beetje volgt, en met name de game gerelateerde kanalen, dan heb je er vast al iets over gehoord. PlayerUnknown’s Battlegrounds. De plannen zijn er om hem naar de console te brengen.

Het is een fenomeen op Twitch. Talrijke streams die deze game streamen. Deze pc game is een massively multiplayer online survival game die als basis de Battle Royal game heeft. Deze game is door Brendan “PlayerUnknown” Greene aangepast en totaal uitgebreid. Je kan met 100 andere spelers tegelijk een eiland verkennen en zoeken naar wapens en uitrustingen. Het is een game van doden zonder zelf gedood te worden. De aanwezige veilige gebieden worden steeds kleiner tijdens het spelen en dit maakt dat spelers actief aan de bak moeten om in leven te blijven. De laatste speler die overblijft (of het laatste team) wint.

Nu zijn er dus plannen om deze game ook naar de Xbox One te gaan brengen, dit heeft ontwikkelaar Bluehole laten weten. Brendan liet weten dat er nu al een team bezig is om de game tenminste naar de Xbox One te brengen dus die komt het eerst aan de beurt.

Dit omzetten zou geen gigantisch grote klus behoeven te zijn want de game is in de Unreal Engine 4 gebouwd. “Het naar de consoles porten van de game is niet ingewikkeld. Het heeft een geweldige engine die we op multiplatforms kunnen gebruiken”, aldus Brendan Greene. Op dit moment gaat de focus nog naar de pc-versie met als doel deze uit het Early Access deel te halen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments