Plannen voor Sea of Thieves in 2021 bekend!

Holy shitload of content

Na de Anniversary update van april 2019 hebben de ontwikkelaars bij Rare de Sea of Thieves-spelers met maandelijkse updates goed weten te bedienen. De laatste maanden waren de updates echter steeds minder spectaculair. De sleur dreigde er in te raken. Daar lijkt nu verandering in te komen. En hoe?

In 2020 heeft Sea of Thieves meerdere mijlpalen gevierd. Zo bestaat de playerbase uit inmiddels meer dan 15 miljoen spelers, is de game op Steam uitgebracht en is de game ook een tijd lang de best bekeken game op Twitch geweest. De ontwikkelaars blijven dan ook investeren in de game, maar de laatste tijd was het wel iets stiller. Nu is duidelijk waarom, want het team bleek volop bezig om flinke updates voor 2021 voor te bereiden. In bovenstaande developers vlog worden deze plannen toegelicht. In dit artikel vat ik ze voor je samen.

Festival of Giving (start 9 december 2020)

De feestdagen staan voor de deur en dat moet natuurlijk gevierd worden. Vanaf 9 december worden de spelers getrakteerd op login bonuses en Twitch drops. Dit laatste betekent dat je in-game items kunt verdienen door dagelijks 20 minuten Sea of Thieves streams op Twitch te bekijken. Verder worden er tijdens Festival of the Giving weer Gilded Voyages toegevoegd. Risicovolle missies die, als ze lukken, je voorraad Gold flink vergroten.

Season 1 (start 1 januari 2021)

Vanaf januari gaat er seizoensgebonden content aan Sea of Thieves toegevoegd worden. Gedurende drie maanden kun je binnen het seizoen progressie maken en allerlei dingen vrij spelen. We kennen dit natuurlijk onder andere van games als Apex Legends en Fortnite. In de developer vlog wordt aangegeven dat de seizoensprogressie met honderden rewards gepaard zal gaan. Wat we daar precies van mogen verwachten is nog onduidelijk. Wel willen de ontwikkelaars faciliteren dat kortere speelsessies ook belonend werken en dat je met een korte speelduur ook het gevoel kunt hebben progressie in de game te boeken.

Goed nieuws wat mij betreft. Vooralsnog is het zo dat je toch al snel +2 uur aan het varen bent om enigszins het gevoel te hebben je tijd ‘nuttig’ te hebben gespendeerd. Dat is best wel een drempel en maakt de game ook wat minder toegankelijk, omdat je het spelen echt moet plannen en niet zomaar even tussendoor doet. Het lijkt er op dat hier vooral de solo spelers mee bediend worden.

Vanaf januari zullen er ook maandelijkse events, zoals Fate of the Damned, aan Sea of Thieves toegevoegd gaan worden. Of deze events ook onderdeel uit maken van de seizoensprogressie is me niet helemaal duidelijk.

Nieuwe Merchant Alliance voyages en de ‘Plunder Pass’

Als onderdeel van season 1 zullen er nieuwe Merchant Alliance voyages toegevoegd worden. We zagen voor de Order of Souls en de Gold Hoarder afgelopen jaar al nieuwe voyages verschijnen. Nu is de Merchant aan de beurt. In de nieuwe voyages ga je als een soort detective op zoek naar gezonken scheepswrakken.

Naast nieuwe voyages worden er een drietal nieuwe featured live events toegevoegd en kun je een Plunder Pass aan schaffen. Dat laatste zul je moeten zien als een soort battle pass. Het zal vermoedelijk ten goede komen van de progressie die je maakt en je zult er enkele extraatjes voor terug krijgen. Unieke rewards en exclusieve sets die in het Pirate Emporium (de digitale winkel in Sea of Thieves) te koop zijn. Meer informatie hierover volgt in de loop van december.

Kan ik na 2,5 jaar nog aan Sea of Thieves beginnen?

Ja, dat kan. In Sea of Thieves gaat het om skills. Je hebt geen wapens of boten die beter zijn. Iedereen is dus in de basis gelijk. Tuurlijk speelt ervaring mee en zul je in het begin echt even aan het zoeken zijn hoe alles werkt. Je kunt echter nog prima instappen. We hebben hier een uitleg geschreven waar je als beginnend speler op kunt letten. Mocht je daar dingen in missen laat het dan gerust even weten. Het is altijd aan te raden om samen met een aantal anderen de zee op te gaan. Niet alleen is dat leuker en gezelliger. Het is als beginnend speler ook de beste manier om de game te leren kennen. Op onze Discord hebben we een Sea of Thieves subkanaal. Kom er zeker even langs als je andere spelers zoekt om de game mee te spelen.

Je kunt EIN-DE-LIJK zien hoeveel uren je gespeeld hebt

De communitypage van Sea of Thieves staat vol met statistieken. Hoe vaak heb ik gekotst? Hoeveel mijl heb ik op zee afgelegd? Hoeveel captains chests heb ik weten te verzilveren? Deze en vele anderen statistieken zijn al enige tijd te bekijken. Waar veel spelers echter benieuwd naar zijn is hoeveel uur zij in de game hebben zitten. Dat kun je sinds vandaag bekijken. Nou ja, dat wil zeggen. In ‘Your Story So Far‘ kun je jouw statistieke van 2020 bekijken en daar kun je ook zien hoeveel uur je dit jaar gespeeld hebt.

Wat vindt jij van de plannen voor 2021? Denk je dat het toevoegen van seizoenen bij Sea of Thieves past? En heb je al even naar je statistieke gekeken? Vergeet ze niet met ons te delen!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments