Met de PS4 Pro en de aankomende Xbox Scorpio hebben we deze consolegeneratie een primeur. Namelijk een tussentijdse upgrade van onze consoles. Maakt dit de weg vrij voor modulaire upgrades?

Het masterrace zweert erbij. Het upgraden van hun verouderde hardware om de prestaties van hun machine weer te verbeteren. Dus een nieuw videokaartje of geluidskaartje erin pluggen en je bent weer up-to-date. Niet verwonderlijk dat het idee om dit met consoles te kunnen gaan doen nu ook de kop op steekt. Het grote voordeel voor een console fabrikant is dat ze niet elke paar jaar een nieuwe console uit hoeven te brengen. Ontwikkelaars hoeven op hun beurt geen rekening meer te houden met beperkingen, aangezien gamers hun hardware zelf kunnen upgraden. Dit zou monstergames op moeten leveren.

Geen paniek

Toen Phil Spencer dit idee werd voorgelegd op Twitter reageerde hij als volgt:

Phil ziet het dus nog niet gebeuren en dat is goed nieuws voor ons als consolegamers.

Vorig jaar, net na de aankondiging van de Scorpio, heeft het Xbox opperhoofd ook al eens op deze kwestie gereageerd. Hij zei toen het volgende:

Ga ik mijn console openmaken om vervolgens allerlei hardware te upgraden? Dat is niet ons plan. Er is iets bijzonders aan het kopen van een console.. Je koopt zo’n apparaat, plugt het in je TV en het werkt. Ik ben niet van plan om een schroevendraaiersetje met elke verkochte console mee te sturen.

Goeie teksten. Ik hou van mijn console. Juist het feit dat ik alleen maar zo’n ding hoef te kopen en aan te sluiten, maakt dat ik mijn console altijd boven mijn pc zal verkiezen. Ik heb geen zin in dat gedoe met upgraden. Gelukkig lijkt Phil er net zo over te denken.

Dat gezegd hebbende ben ik wel razend benieuwd wat ze dan wel met de Scorpio gaan doen. Volgens de geruchten komt daar meer duidelijkheid over deze week. Hou onze site in de gaten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties