We weten het allemaal. De meesterzet om een Game Pass uit te brengen is een succes. Maar is de prijs van dit abonnement wel houdbaar?

Met een steeds meer uitbreidende Game Pass, waaraan op 10 november ook nog eens EA Play wordt toegevoegd, vraag je je af of de prijs van 12,99 wel houdbaar is. Zeker nu Microsoft veel geld uitgeeft aan het aankopen van allerlei studio’s.

Microsoft heeft zijn pijlen volledig op de Xbox Game Pass gezet, wat ook te merken is aan een aantal games die direct in de Game Pass zullen zitten zoals The Medium en Scorn. Je zou toch denken dat dit geld ergens vandaan moet komen? Onze eigenste ome Phil Spencer zegt er het volgende over:

Ik zal er eerlijk over zijn, er zijn ontwikkelaars die zich hier zorgen over maken en ik heb veel gesprekken met deze ontwikkelaars over onze lange termijn doelen. We krijgen vragen zoals: “He, gaan jullie nu spelers binnenhalen en krikken jullie daarna de prijs omhoog?” Ik antwoord dan dat er geen plannen zijn om dit te doen. We vinden de huidge waarde van de Game Pass goed en gezien vanuit het business model is het op de manier waarop het nu is totaal houdbaar, dat meen ik echt.

De baas van Xbox benadrukt ook dat het “onze motivatie niet is om iedereen in een abonnee te veranderen, het moet een optie zijn.” Dus we kunnen gerust gaan slapen, de prijs blijft voorlopig zoals hij is.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Willy
Willy
2 jaren geleden

ik koop altijd 3 maanden game pass ultimate voor 25 euro.

Kira
Kira
2 jaren geleden
Reply to  Willy

Tip van flip. Gebruik VPN en haal 3x 12 maanden gold. En upgrade voor 1 euro naar ultimate. Dan heb je 3 jaar ultimate voor 100 euro