Sommige mensen hebben een Xbox One, anderen hebben een dikke game-pc. Soms zijn dat vrienden van elkaar en dat is kut, want dan kun je niet online tegen elkaar gamen. Waar je voorheen elkaar dan de hersenpan insloeg om de ander te overtuigen van jouw gameplatform is er nu een beschaafdere oplossing.

Sinds begin vorige week kun je nu in Gears of War 4 Cross-Play multiplayer spelen. Oftewel, mensen met een Xbox One kunnen online tegen mensen met een pc. Dit zorgt voor minder ingeslagen hersenpannen, maar ook voor een bredere selectie gamers om tegen te gamen. Geniaal toch?

Gears of War 4 kun je lekker tegen je pc buddy’s spelen

Dat gamers dit wel kunnen waarderen blijkt wel uit de vraag die een fan aan Phil Spencer stelde, namelijk of er meer Cross-Play titels uit gaan komen. Het antwoord van de Xbox opperbaas was:

Ik hoop het wel. Dat is wel ons doel.

Een titel die we in elk geval kunnen schrappen voor deze feature (tenminste voor nu) is Halo Wars 2. Tijdens de afgelopen E3 werd dit al min of meer bevestigd, maar toen werd er nog geteased naar een update. Ome Phil had er nu het volgende over te zeggen:

Halo Wars 2 gaat niet lukken om engine-gerelateerde redenen, maar voor de toekomst is het wel een goeie feature.

Naast Cross-Play begint ook Cross-Buy steeds meer op te komen. Resident Evil 7: Biohazard is hier dan weer een voorbeeld van. Koop je de game digitaal voor je Xbox One, dan krijg je hem automatisch ook voor Windows 10.

Scorpio

Dat Phil lekker actief is op Twitter bewijst hij door ook de volgende vraag te beantwoorden die hem gesteld werd. “Wanneer kunnen we de Scorpio pre-orderen? En bedankt voor alles by the way.” Phil wou hier nog altijd niks over kwijt. Hij raadt ons wel aan om eerst te wachten tot er games geshowd zijn op het apparaat.

Wacht met pre-orderen totdat we je games hebben laten zien. En bedankt.

Nog altijd niks nieuws dus. Wel een aparte uitspraak trouwens. Ik word er wel erg nieuwsgierig van. Onlangs liet Phil nog weten dat hij voor het eerst games op de Scorpio had gespeeld, en dat dit geweldig speelde.

Kom maar op met die E3 dus.

Tot slot liet hij ook nog weten dat de Xbox One Elite Controllers ook gaan werken op de Scorpio. Aangezien er van het begin af aan is gezegd dat alles van de Xbox One ook op de Scorpio moet werken, is dit niet bepaald een verrassing. Wel fijn om toch de bevestiging te krijgen.

Zijn er meer mensen die de kriebels al beginnen te krijgen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments